1. HRL – Žene: Podravka Vegeta s pola snage do novih bodova

159

U zaostalom susretu 6. kola 1. hrvatske rukometne lige za žene, Podravka Vegeta je pobijedila Bjelovar 34:19, i tako se vratila na diobu drugog mjesta na ljestvici sa Zrinskim.

Samo prvih 20-tak minuta gošće su mogle pratiti ritam Podravke. Od 10:7, a igrala se 19. minuta, do kraja su postigle još samo dva pogotka. A primile šest i na predah otišle s minus sedam (16:9). Čak osam igračica Podravke bilo je među strijelcima u prvih 30. minuta. Posebno raspoložena i precizna bila je Dijana Mugoša koja je postigla pet pogodaka.

U nastavku vrlo slična priča, s tima da je domaći trener Antonio Pranjić držao u igri uglavnom one svoje rukometašice koje su manje igrale u posljednje vrijeme. Nakon serije od četiri pogotka zaredom, Bjelovar se približio na pet pogodaka zaostatka u 40. minuti utakmice. Kada su to ponovile i osam minuta kasnije, Podravka je jurnula u silovit finiš i zabila osam pogodaka u nizu te brzo i lako riješila sve dvojbe, ako ih je uopće bilo. Gošće su u posljednjih 12. minuta postigle samo jedan pogodak.

Najbolji strijelac domaćeg sastava Selena Milošević sa šest pogodaka. Po pet su dale Dijana Mugoša, Lea Franušić i Korina Karlovčan. Među strijelcima je bila i mlada Lana Strugar. Kod gošći odlična Karmela Pokopac s 11 obrana. Najefikasnija pak, Mihaela Gavrić s pet pogodaka.

  1. HRL ZA ŽENE: 6. KOLO
    PODRAVKA VEGETA – BJELOVAR 34:19
Prethodni članak1. HRL U16 i U14 za djevojke: Nagrade najboljim igračicama utakmica
Sljedeći članakEHF Liga prvaka: Četvrti poraz PPD Zagreba