Paket24 Premijer liga – Liga B: Sigurne pobjede domaćina

738

U 7. kolu Paket24 Premijer lige – lige B , ni jedan domaćin nije dopustio iznenađenje. Bodovi su tako ostali u Našicama, Moslavini, Rijeci i Sesvetama.

Nakon sjajne predstave u Francuskoj u EHF Europskoj ligi i dugačkog zamornog putovanja, Nexeu je slabašni Dubrovnik stigao kao naručen u domaćem natjecanju. Branko Tamše tako je mogao dati predah Halilu Jaganjcu, Mariju Tomiću, Morenu Caru, Marinu Jeliniću. Nije stoga čudno da se Dubrovnik dobro držao u prvom dijelu. Domaćin je na predah odnio tri pogotka razlike, a to je osim u jednom slučaju (14:10), bila i najčešća razlika u prvom dijelu. Nexe nastavak otvara s četiri pogotka zaredom, i definitivno odlučuje riješiti pitanje pobjednika u ranoj fazi, ako je dvojbi uopće bilo. Dubrovnik polako posustaje. Niti jednom u nastavku gostujući sastav nije upio postići dva pogotka u nizu. A Našičani su nemilosrdni. Sredinom drugog dijela pogađaju četiri puta zaredom pa malo kasnije tri, da bi sve okrunili sa šest u završnici susreta. Stoga konačnih plus 20 uopće nije iznenađenje. Dvadeset obrana imali su Dominik Kuzmanović (12) i Mihajlo Radovanović (8). Igre željan Karlo Godec dao je čak deset pogodaka. Vrijedi zabilježiti i povratak Doriana Markušića koji je postigao tri pogotka. Kod Dubrovnika najbolji Samid Mekić sa sedam pogodaka.

Moslavina je još malo produbila krizu rezultata Varaždina 1930 koji sada ne zna za pobjedu već pet kola. Od toga je četiri puta zaredom poražen. Pedesetak minuta bio je to dosta izjednačen i ravnopravan susret. Varaždinci su vodili u završnici prvoga dijela, ali  nisu to uspjeli sačuvati do predaha na koji se otišlo s 13:13. Ključni trenuci susreta dogodili su se između 40. i 50. minute. Tada je Moslavina uspjela napraviti seriju od 8:3, i  rezultatski se odvojiti na velikih šest razlike (28:22). Pokušali su gosti krajnjim naporom to stići, ali nisu uspjeli. Domaća obrana izdržala je sve, a posebno junak nad junacima Matej Mudrinjak koji je imao nevjerojatnih 19 obrana. Po sedam pogodaka za četvrtu pobjedu Moslavine dali su Filip Vučelić i Karlo Kligl. Fabijan Grubišić bio je prvo ime gostiju sa šest pogodaka.

Mnogo neizvjesnosti bilo je u susretu Zameta i Trogira. Gosti su vodili prvih 20. minuta. Završnica prvoga dijela ipak je pripala Riječanima, koji su na poluvremenu vodili 17:15. Premda su gosti stalno držali priključak, Zamet nije ni jednog trenutka ispustio vodstvo. Konačni pad gostiju uslijedio je u posljednjih deset minuta. Naime u 50. minuti bilo je 26:25 za Zamet. U sljedećih pet minuta oni su dali četiri , a primili samo jedan pogodak , riješili pitanje pobjednika. Ostatak vremena bilo je rutinsko privođenje susreta kraju.  Antonio Tomaš bio je najefikasniji u domaćim redovima. Od sedam strijelaca  gostiju najbolji je bio Tomislav Radnić s devet pogodaka.

Sesvete su protiv Bjelovara stigle do pete pobjede i mjesta broj dva na ljestvici. Samo prva četvrtina susreta bila je ravnopravna. Tada domaćin odlazi na plus tri (8:5) i bez većih napora, ne samo da to čuva, već i povećava do kraja prvog dijela. Na poluvremenu je tako bilo 15:10. Doza neizvjesnosti u nastavku potrajala je još desetak minuta. Tada je rezultat bio 18:15. Ali, onda domaćin zabija tri pogotka zaredom, odlazi na šest razlike i završava priču. Konačnih 26:20, prava je slika odnos snaga na terenu. Ivan Dumenčić ponovno je bio najbolji u domaćim redovima sa šest pogodaka. Kod gostiju izvrstan Dubravko Grgić s 13 obrana. Od strijelaca, tek malo bolji od ostalih Vanja Šehić s četiri pogotka.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA B: 7. KOLO
NEXE – RKHM DUBROVNIK 43:23
MOSLAVINA – VARAŽDIN 1930 43:28
ZAMET – TROGIR 33:29
SESVETE – BJELOVAR 26:20

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga A: Poreču istarski derbi, remi u Vinkovcima
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga A: Gorica nedodirljiva kod kuće