1. HRL – Žene: Nova visoka pobjeda Podravke Vegete

334

U unaprijed odigranom susretu 8. kola 1. hrvatske rukometne lige za žene, Podravka Vegeta je visoko pobijedila Trogir 58, 46:17. Bila je to odlična uvertira za novi europski ispit koji u subotu očekuje hrvatske prvakinje u Dortmundu protiv Burussije. Na klupi Podravka Vegete debitirao je povratnik Goran Mrđen.

Rijetko se događa, ali ipak događa. Podravka Vegeta je otvorila susret s 14:0. Da, dobro ste vidjeli, 14:0. Gošće su svoj prvi pogodak postigle tek u 19. minuti. Do kraja prvog dijela dale su još tri, a Podravka ukupno 22 pa se slobodno može reći da je to bila mala škola za nove prvoligašice.

Nije domaći sastav ništa smanjivao tempo svoje igre. Goran Mrđen je samo malo više rotirao i dao priliku onim najmlađim snagama poput Nike Galinec, Sare Strugar i Tene Megerle, koje su uskočile umjesto dijela lakše ozlijeđenih i iscrpljenih. I odlično su iskoristile svoju priliku. Podravka je sredinom drugog dijela imala najveći niz od sedam pogodaka zaredom. Konačnih 46:17, još jedna je u nizu visokih pobjeda sastava iz Koprivnice ove sezone. Sesvete su ostavljene na minus 17, Osijek -19, Bjelovar -15 itd., itd…

Čak 20 obrana imale su domaće vratarke. Po deset pogodaka dala su krila Ana Turk i Dijana Mugoša. Kod gošći najbolja Mila – Laura Tonković s pet pogodaka.

1.HRL ZA ŽENE: 8. KOLO
PODRAVKA VEGETA – TROGIR 58 46:17

Prethodni članakEHF Europska liga: Još jedna sjajna europska večer Nexea
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Izjave nakon susreta Podravke Vegete i Trogira