DELO EHF Liga prvakinja: Poraz Podravke u Dortmundu

188

U 6. kolo DELO EHF Lige prvakinja, rukometašice Podravke Vegete poražene su na gostovanju kod Borussije Dortmund, 38:14 (16:8). S ovim porazom, Podravka je i dalje na dva osvojena boda u skupini. 

Zbog ozljeda nekih ključnih igračica koje su ostale u Koprivnici, a tu moramo istaknuti Dejanu Milosavljević, Nikolinu Zadravec, Anu Buljan, novopečeni trener na klupi Podravke, Goran Mrđen, odlučio je priliku dati mladim snagama.

Od početka susreta domaća ekipa nametnula je svoj ritam, a Podravkašicama u trenucima kad su mogle uhvatiti priključak, na ruku nikako nisu išli promašeni ziceri kao ni izrazito raspoložena vratarka Kohorst. Tijekom prvog poluvremena, ponajviše zahvaljujući Larissi Kalaus, Podravka je koliko toliko još bila u igri. Recimo, u 18. minuti imale su -2, 8:6. Ali nažalost, bolje od toga večeras nije išlo pa Borussia na predah odlazi s dvostruko većom prednošću, 16:8.

U nastavku utakmice, njemačka ekipa je u potpunosti slomila otpor Podravke te je prednost bivala sve veća do konačnog rezultata 38:14. Već spomenuta vratarka Kohorst upisala je velikih 19 obrana, a čak 15 pogodaka postigla je Alina Grijseels. Kod Podravke, prvo ime Larissa Kalaus s devet pogodaka.

DELO EHF LIGA PRVAKINJA: 6. KOLO
BORUSSIA DORTMUND – PODRAVKA VEGETA 38:14

Prethodni članakPaket24 Premijer liga: Izjave nakon 8. kola
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Lokomotiva lako do pobjede protiv Splita