Paket24 Premijer liga: Izjave nakon 9. kola

420

Deveto kolo Paket24 Premijer lige bilo je puno uzbuđenja. Bod oslabljenog Trogira iz Sesveta svakako je najveće iznenađenje. Čak četiri gosta odnijela su bodove. Ako se to i moglo očekivati da će napraviti PPD Zagreb s Goricom ili Nexe u Trogiru, malo tko je mogao očekivati da će Poreč biti bolji od Dubrave, odnosno Spačva Vinkovci slaviti u Karlovcu. Susret Dubrovnika i Varaždina 1930 odgođen je zbog korone.

Evo nekih reakcija trenera i igrača nakon 9. kola:

GORICA – PPD ZAGREB 23:32
Andrija Nikolić,
trener Gorice:
Ipak, Zagreb se pokazao prejak protivnik danas, iako mislim da mi nismo odigrali kako možemo. Ne znam što je razlog, možda prevelika želja je uzrokovala da se malo skrati ruka. Zagreb je realno i jači, i čestitamo im te im želimo sreću u Meškovu u srijedu u Ligi prvaka“. 

Tomislav Barišić, igrač Gorice:
Čestitke ekipi PPD Zagreba na pobjedi, naša izvedba je isto bila dobra. Ali, moramo se sada, nakon ovog neočekivanog poraza, pripremiti za Poreč i izboriti Ligu za prvaka.“

Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba:
Čestitam ekipi Gorice na sjajnoj borbi, igrali su svih 60 minuta vrlo čvrsto, angažirano, što je od mojih igrača zahtijevalo maksimalni angažman tijekom cijele utakmice bez obzira što smo rotirali dosta igrača. Nakon jedne pauze od desetak dana gdje nije bilo službenih utakmica, ovo nam je jako dobro došlo kao uvertira pred sljedeću srijedu i nastavak Lige prvaka i teško gostovanje u Brestu. Zadovoljan sam pobjedom i pohvalio bih još jednom ekipu Gorice koja igra jako lijep rukomet, i  s pravom su tu gdje jesu na drugom mjestu tablice naše skupine“.

Zvonimir Srna, igrač PPD Zagreba:
Nakon reprezentativne stanke i desetak dana bez službenih utakmica, i nekih mini priprema gdje nisu bili svi igrači jer su neki bili s reprezentacijom, dobro smo se posložili za daljnji nastavak natjecanja, poglavito u Ligi prvaka gdje nas čeka ekipa Meškov Bresta. Za današnju utakmicu smo znali da će biti teška, jer je Gorica među prve 3-4 ekipe u Hrvatskoj te smo morali biti motivirani i koncentrirani. Malo nam je falilo realizacije zicera koje nismo iskoristili, i sigurno smo mogli ostvariti još veću prednost. No, mi smo pokazali dobru igru i borbenost i čestitam ekipi Gorice na dobroj utakmici i borbenosti“.

SESVETE – TROGIR 28:28
Silvijo Ivandija
, trener Sesveta:
„U ključnim smo trenucima današnje utakmice napravili previše tehničkih pogrešaka i promašili smo tri – četiri zicera koji se ne smiju promašiti i zato je ovakav rezultat. Oni su igrali dosta sedam na šest, imali su izraženih situacija, nismo se uspjeli obraniti u tim trenucima, a imali su i doista puno penala koje su izrealizirali, dok mi nismo znali držati utakmicu pod svojom kontrolom i otišla je u neriješeno. Ne mislim da su igrači olako ušli u utakmicu, moguće da su mislili kako nas ima dovoljno, pa da ćemo samo odraditi tu utakmicu bez problema. No nema ništa od toga dok nisi maksimalno u utakmici, jer svaka ekipa ima svoje motive. Nismo odgovorili na to njihovo guranje lopte na crtu, nismo našli rješenje mada smo se za to pripremali. Žao mi je što smo taj bod izgubili, jer smo se sad doveli u situaciju da kompliciramo sebi put u Ligu za prvaka“.

Danijel Vusić, igrač MRK Sesvete:
„Jako sam razočaran, išli smo na pobjedu, htjeli smo pobjedu i trebali smo pobijediti, ali, evo dogodilo se to što se dogodilo, jednostavno ne znam što reći, jako sam razočaran. Jedino mogu obećat da ćemo više trenirati, da ćemo bolje trenirati i pokušati to nekako ispraviti da nam se ovakve stvari više ne događaju. To što sam bio najbolji strijelac ne uveseljava me, ekipa je ta koja pobjeđuje, ne znam u čemu je bio problem, jer jednostavno smo pred kraj utakmice stali i tad se stvorio najveći problem kojeg nismo riješili“.

Boris Popović, trener MRK Trogir:
„Ne prenose se bodovi, tako da nama ovaj bod ne znači puno, bod kao da nije, njima bi možda značio i više, ali eto… Igrali smo opušteno, možda baš zato što smo igrali opušteno, bez pritiska ispala je ovakva utakmica kako je ispala. Neke stvari koje nam inače ne prolaze, danas su nam prolazile i mislim da je to najveći razlog ovakvog rezultata“.

Josip Beket, igrač MRK Trogir:
Došli smo u Sesvete potpuno neopterećeni,  jer smo znali u kakvom smo sastavu i kakvih imamo problema s ozljedama. Jednostavno igrali smo kako najbolje znamo, dali smo sve od sebe, uzeli smo bod i smatram da smo ga zaslužili protiv vjerojatno najbolje ekipe nakon Nexea. Naravno da smo zadovoljni, moramo sada dignuti glave, nastaviti trenirati dalje i nadati se što bržem povratku ostalih igrača, jer smo ovdje došli bez sedam igrača i idemo dalje“.

Prethodni članak1. HRL – Žene: Koka zaustavila Dalmatinku, velike pobjede Trešnjevke i Bjelovara
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Izjave nakon 10. kola