HRS: Obavijest o učitavanju uvjerenja o nekažnjavanju za trenere

1451

Poštovani treneri,

sukladno zakonu i pravilniku HRS-a za aktiviranje trenerskih licenci ranije smo vas obavijestili da svaki klub treba učitati za trenere „Uvjerenja  iz kaznene evidencije o neosuđivanosti za djela seksualnog iskorištavanja i seksualnog zlostavljanja djece“.

U objavi na našim službenim stranicama https://www.uhrt.hr/ dana 20. 08. 2021. obavijestili smo vas o tome i izdali naputke kako se uvjerenja mogu pribaviti te da je rok za učitanje oba dokumenta 01. 11. 2021.

Obzirom da smo do sada aktivirali 544 trenerske licence podsjećamo trenere da su osim uvjerenja od općinskog suda dužni pribaviti i uvjerenje o nekažnjavanju od Ministarstva pravosuđa.

Kako bi vam olakšali ove zakonske obveze koje su potrebne u radu s maloljetnim osobama prosljeđujemo vam poveznice sa svim informacijama:

https://www.uhrt.hr/udruge-trenera-hrs-a-zapocela-je-sa-aktivacijom-trenerskih-licenci-za-2021-2022/

i upute za pribavljanje uvjerenja ovdje:

https://www.uhrt.hr/upute-za-izdavanje-uvjerenja-iz-kaznene-evidencije-o-neosudivanosti-za-djela-seksualnog-iskoristavanja-i-seksualnog-zlostavljanja-djece/

Objavljujemo i sken drugog uvjerenja od Ministarstva pravosuđa kako bi mogli vidjeti kako izgleda, a sve u cilju zadovoljenja zakonskih obveza i pravilnika HRS-a o aktiviranju trenerskih licenci.

Prethodni članak1. HRL – Žene: Izjave nakon 10. kola
Sljedeći članakEHF Europska liga: Slabo izdanje Nexea i poraz u Velenju