Paket24 Premijer liga – Liga A: Rudar bolji od Karlovca

518

U posljednjem susretu 10. kola Paket24 Premijer lige – Lige A, rukometaši Rudara pobijedili su Karlovac 26:24 i tako uhvatili priključak s najugroženijim sastavima na začelju ljestvice.

Kao što se i moglo očekivati, bio je to vrlo borben susret. Obrane su igrale vrlo važnu ulogu kod oba sastava. Domaćini su ga bolje otvorili. U manje od deset minuta vodili su 6:1. Ali onda stiže odgovor Karlovca, koji s četiri pogotka u nizu, u 14. minuti dolazi do minimalnog zaostatka 6:5. Nakon toga, najveća prednost koju je neka momčad imala u prvom dijelu bila je plus tri, a pripala je Rudaru (9:6, 10:7). Ali, Karlovac ima spreman odgovor i za to pa tri minute prije predaha već je 10:10. Na predah se ipak ide s vodstvom domaćina 13:11.

Burno je bilo u nastavku. S dva pogotka, Karlovac u 33. minuti opet sve vraća na početak (13:13). Slijedi cijeli niz izjednačenja da bi Rudar iskoristio dvije minute nešto slabije igre Karlovca i u 49. odlazi na plus dva, 20:18. U igri pogodak za pogodak domaćin se pokazao uspješniji, jer je uspio sačuvati svoju prednost i na kraju slaviti 26:24.

Sa šest pogodaka Tomislav Štajnkler bio je najbolji u redovima Rudara. Karlovcu nije pomogla ni sjajna večer Luke Prezelja na vratima s 13 obrana, kao ni učinak dvojice SmojveraDominika koji je dao 7, odnosno Domagoj sa 6 pogodaka.

Rudar je tako uz dva remija i dvije pobjede stigao do šest bodova, a Karlovac je nakon sjajnog početka sezone u maloj krizi jer mu je to bio četvrti poraz u nizu.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA A: 10. KOLO
RUDAR – KARLOVAC 26:24

Prethodni članakPaket24 Premijer liga: Izjave nakon 10. kola
Sljedeći članakSP 2021 (Ž): Počinju pripreme seniorki za Svjetsko prvenstvo