Paket24 Premijer liga – Liga B: Nexe ide na predah uz stopostotni učinak

286

Trinaestom pobjedom u trinaest nastupa, rukometaši Nexea završili su prvi dio Paket24 Premijer lige – Lige B. Posljednji klub koji su pobijedili je Varaždin 1930. Bilo je 43:26. Našičani tako super zadovoljni odlaze na zimski predah, jer su osim sjajnih rezultata doma, imali i odlične igre u Europi. 

Nakon iznimno zahtjevnog susreta u EHF Europskoj ligi i još težeg povratka na liniji Magdeburg – Berlin – Munchen – Beograd – Našice, momačd Branka Tamšea smogla je snage za još jedan pomalo lijep i efikasan nastup na kraju prvog dijela sezone u Paket24 Premijer ligi.

U prvih devet minuta protiv Varaždina, postigli su 9 pogodaka i pobjegli na plus šest. Deset razlike imali su na ulasku u posljednjih deset minuta prvoga poluvremena. Varaždinska obrana jednostavno nije imala lijeka za raspoložene domaće pucač, pa je čak 22 puta vadila loptu iz mreže u prvih 30. minuta. Pri tome su postigli samo jedanaest.

Rapsodija „zelenih“ nastavljena je i u drugom dijelu. Do dvostruke prednosti od 15 razlike stigli su u 41. minuti. Ritam su spustili tek u završnih desetak minuta, a razliku nisu jurili jer im ona ionako nije bila važna. Ali i konačnih plus 17 više je nego dovoljno da oni koji su došli na utakmicu, a ulaz je bio besplatan, pljeskom pozdrave momčad i isprate je na zasluženi predah. Mladi Dominik Kuzmanović ponovno je bio sjajan sa 15 obrana. Po šest pogodaka dali su Ivan Vida i Miha Kavčić. Pet su dali Tomislav Severec i Andraž Velkavrh. Kod Varaždina najbolji Lovro Puček sa šest pogodaka.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA B: 13. KOLO
NEXE – VARAŽDIN 43:26

Prethodni članakPaket24 Premijer liga: Zadnje kolo jeseni
Sljedeći članak“Kraljice šoka“ nakon poraza od Španjolske | SP 2021