Paket24 Premijer liga – Liga A: Zagreb prošetao kroz Vinkovce, Poreč i Gorica uvjerljivi doma

468

U Paket24 Premijer – Ligi A, sve se odigralo prema očekivanju. Zagrebaši su slavili u Vinkovcima, a Gorica i Poreč nisu ispustili prednost domaćeg terena i za sada su iznad crte koja vodi u Ligu za prvaka. U igri za to mjesto je i Dubrava koja igra sutra.

Kao što je već uobičajeno, PPD Zagreb je nakon teškog europskog susreta, odmarao dio udarnih snaga. Tako su susret u Vinkovcima propustili Dino Slavić, Željko Musa, Ivan Čupić. Ali, i s mlađom gardom, sastav Ivice Obrvana bio je dovoljno jak da upiše nove bodove i prvi dio Paket24 Premijer lige završi sa stopostotnim učinkom. Zagreb je vrlo čvrsto ušao u susret. I već nakon desetak minuta stvorio tri pogodaka prednosti 4:7. Kada se domaćin primakao u 12. minuti, uslijedio je veliki niz od čak šest pogodaka zaredom zagrebačkog sastava i prvi dio bio je riješen s 12:20. Domaćin je s tri pogotka na početku drugoga dijela opet malo uzburkao strasti. Ali, Zagrebaši su na rutinu održavali razliku od 5-7 pogodaka, i kontrolirali susret. Vratari su bili dobri na obje strane. Nikola Ćirović je imao 13, a Filip Ivić 12 obrana. Kod domaćina Marko Vignjević pet pogodaka. Među gostima od 12 strijelaca najbolji Davor Ćavar i Paolo Kraljević s po pet pogodaka.

Poreč nije propustio priliku da zadrži treće mjesto i moguću poziciju Lige za prvaka. Silovito su počeli susret s Rudarom, i kao da su im htjeli poručiti, ovdje neće iskopati bodove. U 11. minuti naime, bilo je 7:2. Gosti su se ipak oporavili sredinom prvog dijela i došli na minus dva, 8:6. To kao da je naljutilo domaćine pa su im odgovorili serijom 7:1 i šest minuta prije predaha otišli na osam razlike 16:8.Rudar je još jedanput pokazao karakter i do predaha prepolovio taj zaostatak 18:14.

Veliku borbu vidjeli smo u nastavku. Gosti su se potiho prikradali i sredinom drugoga dijela stigli na samo dva pogotka zaostatka 22:20. Poreč je ipak, na iskustvo izdržao tu prijetnju. Premda se nisu mogli opustiti do kraja. Rudar je naime, u 55. minuti, još bio jako blizu i prijetio, 27:24. Ali u posljednjih pet minuta ostali su bez snage i kvalitetne rotacije i domaćin je serijom 5:1, potvrdio svoju premoć. Luka Vučić sa šest pogodaka bio je najbolji u domaćim redovima. Po pet su dali Lucian Krajcar, Tomislav Bošnjak i Antonio Ljubić. Kod Rudara Valentino Runtas, osam Andrej Trčak sedam pogodaka.  

Gorica je očekivano osvojila bodove protiv Umaga. Gosti su doputovali s tri vratara i devet igrača i naravno da se nisu mogli nositi s kvalitetnijim domaćinom. Od 3:0, sva tri pogotka dao je Lucian Bura do 5:1, prošlo je samo devet minuta. Sredinom prvog dijela ta je razlika bila već šest pogodaka, da bi na poluvremenu bilo plus sedam15:8.

U samo sedam minuta nastavka, Gorica je to digla na deset razlike i time nedodirljivost na domaćem terenu. Prednost domaćina mogla je biti i veća da Andrija Nikolić nije odmarao svoje glavne snage. Ali i konačnih plus 16, više je nego uvjerljiva prednost i potvrda da se Gorica ovog trenutka momčad broj 2, Lige A. S 13 obrana Tomislav Sladoljev je opet bio jedan od najboljih u domaćim redovima. Tradicionalno Lucian Bura prvo ime među strijelcima s osam pogodaka. Kod gostiju četiri pogotka Marina Sinčića.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA A: 13. KOLO
SPAČVA VINKOVCI – PPD ZAGREB 24:33
POREČ – RUDAR 32:25
GORICA – UMAG 31:17
DUBRAVA – KARLOVAC (12.12.2021.)

Prethodni članakSložne “Kraljice šoka“: “Želimo pobjedu protiv Austrije!“ | SP 2021
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga B: Skupi porazi Zameta i Moslavine