EHF EURO 2022: Hrvatska otputovala u Mađarsku

2047
Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Nakon jedanaest dana priprema i dva susreta Croatia Cupa protiv Rusije, od kojih je jedan dobila 30:24, a drugi izgubila 26:28, hrvatska muška seniorska rukometna reprezentacija otputovala je u Mađarsku na Europsko prvenstvo.

Ozljeda Luke Šebetića, umjesto kojeg je uskočio Šime Ivić, pa korona virus koji je pogodio dva najbolja hrvatska igrača, kapetana Domagoja Duvnjaka i Luku Cindrića te lakša ozljeda Marka Mamića, dobrim dijelom su poremetili pripreme u Osijeku. Kako je situacija s Duvnjakom i Cindrićem bila dosta neizvjesna, reprezentaciji se naknadno priključio i Tin Lučin.

Zeleno svjetlo epidemiologa danas se upalilo za Domagoja Duvnjaka, ali je Luka Cindrić i dalje pozitivan i do daljnjega ostaje u Osijeku u izolaciji. Nažalost, korona je ostavila traga na leđima kapetana reprezentacije Domagoja Duvnjaka i on će u Hrvatskoj nastaviti terapiju, a reprezentaciji se priključiti kasnije. Stoga, izbornik Hrvoje Horvat je odlučio u Mađarsku voditi svih 19 igrača koje je imao na raspolaganju tijekom priprema. Pri tome će ih, jasno je, danas u autobusu za Szeged biti 17.

Kao što je poznato od ranije, oni koji su pozitivni, moraju imati dva negativna testa u 24 sata, i nakon toga mogu početi s treningom odnosno igranjem. Hrvatsku za dva dana čeka susret s olimpijskim pobjednicima Francuzima, zatim 15. siječnja utakmica protiv Srbije i na kraju 17. siječnja, okršaj s Ukrajinom. Samo dvije najbolje reprezentacije iz svake od šest skupina prolaze dalje.

Kada dobije definitivni uvid u stanje Domagoja Duvnjaka i Luke Cindrića, izborniku  ostaje teoretska mogućnost da naknadno pozove još nekog igrača. On više ne mora biti s liste 35 koja je Europskoj rukometnoj federaciji prijavljena prije dva mjeseca. Može to biti bilo koji igrač. Nažalost, dio onih koje su mnogi u posljednje vrijeme provlačili kroz tisak, portale i društvene mreže i priželjkivali da budu na popisu igrača, također je zaražen i nije u mogućnosti pomoći reprezentaciji. Zbog GDPR-a, nije nam dopušteno da objavimo njihova imena. Ali nada i tu umire posljednja. Uvjereni smo da će barem neki od njih, ubrzo biti na „nogama“, odnosno s negativnim testovima i da će se eventualno moći staviti reprezentaciji na raspolaganje ukoliko ih izbornik pozove.

Evo  popisa putnika za Europsko prvenstvo:

 1. IVAN PEŠIĆ – TVB 1898 STUTTGART
 2. MATE ŠUNJIĆ – US IVRY HANDBALL
 3. MATEJ MANDIĆ – RK PPD ZAGREB
 4. DAVID MANDIĆ – RK PPD ZAGREB
 5. LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK
 6. IVAN ĆUPIĆ – RK PPD ZAGREB
 7. FILIP GLAVAŠ – HC TRIMO TREBNJE
 8. MARIN ŠIPIĆ – RK PPD ZAGREB
 9. LEON ŠUŠNJA – ORLEN WISLA PLOCK
 10. ŠIME IVIĆ – SC DHfK LEIPZIG
 11. IVAN MARTINOVIĆ – TSV HANNOVER-BURGDORF
 12. LUKA CINDRIĆ – BARCA
 13. DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
 14. MARKO MAMIĆ – SC DHfK LEIPZIG
 15. ZVONIMIR SRNA – RK PPD ZAGREB
 16. HALIL JAGANJAC – RK NEXE
 17. ANTE GADŽA – HC VARDAR 1961
 18. NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB
 19. TIN LUČIN – ORLEN WISLA PLOCK

STRUČNI STOŽER:

 1. HRVOJE HORVAT, IZBORNIK
 2. IVANO BALIĆ, TRENER
 3. NINOSLAV PAVELIĆ, TRENER VRATARA
 4. MILJENKO RAK , KONDICIJSKI TRENER
 5. GORAN KRUŠELJ, FIZIOTERAPEUT
 6. MATIJA RAJNOVIĆ, FIZIOTERAPEUT


 

 

Prethodni članakHoće li Hrvatska s debitantima obraniti EUROPSKO SREBRO? | Spremni smo! | EHF EURO 2022
Sljedeći članakV.d. kapetana Ivan Čupić i izbornik Hrvoje Horvat uoči odlaska u Szeged | EHF EURO 2022