EHF EURO 2022: Evo tko čeka Hrvatsku u drugom krugu

475
Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Nakon završetka četiri preostala susreta u skupinama B i D, konačno su poznati svi sudionici drugog kruga, kao i raspored igranja. Nas naravno najviše zanima Glavna skupina 1, u kojoj je Hrvatska. Crnoj Gori i Danskoj za koju znamo da nas čekaju u prva dva nastupa drugog dijela Europskog prvenstva, večeras su se nakon pravih drama u Budimpešti, priključili Island i Nizozemska.

Najprije su na teren čudesnog rukometnog zdanja MVM Doma koji može primiti 20 000 gledatelja izašli Mađarska i Island. Domaćin je trebao bod ili dva, uz uvjet da Nizozemska ne dobije Portugal. Ali nešto se pitalo i Island koji nije želio strepiti nad svojom sudbinom i ovisiti o ostalima. I dobio je domaćina 31:30 te ga tako ostavio bez drugog kruga. Šok, nevjerica. Tuga se mogla nožem rezati u prepunoj dvorani. Suza je bilo da se napuni još jedan Dunav. Nakon Slovačke tako je i drugi domaćin ostao bez završnih borbi. Domaćin posljednji put nije prošao prvi krug  EP-a još tamo davne 2006. godine. Bila je to Švicarska

U drugom susretu također je ulog bio veliki. Nizozemska je mogla dalje, uz pobjedu, remi ali i poraz od jednog pogotka razlike. Portugal je pak, imao samo jednu opciju – pobjedu od dva ili više pogodaka razlike. Na kraju su slavili Nizozemci. Premda su imali pet razlike sredinom drugog dijela, morali su spašavati pobjedu u posljednjem napadu. Portugal je naime, imao minimalnu prednost minutu i pol prije kraja. Ali nije izdržao i završava nastup na Europskom prvenstvu.

Hrvatska će dakle u drugom krugu biti u tzv. Glavnoj skupini 1. Tri reprezentacije u taj dio natjecanja, a riječ je o Danskoj, Francuskoj i Islandu prenose dva boda. Hrvatska, Crna Gora i Nizozemska su pak bez bodova.

Evo rasporeda drugog kruga:
20.01.2022.
Danska – Island
Crna Gora – Hrvatska
Francuska – Nizozemska

22.01.2022.
Crna Gora – Nizozemska
Hrvatska – Danska
Francuska – Island

24.01.2022.
Island – Hrvatska
Crna Gora – Francuska
Danska – Nizozemska

26.01.2022.
Nizozemska – Hrvatska
Crna Gora – Island
Francuska – Danska

Ovaj raspored i točnu satnicu (15:30, 18:00, 20:30) još treba potvrditi Europska rukometna federacija nakon dogovora s televizijskim partnerima.

Prethodni članakEHF EURO 2022: Hrvatska u drugom krugu Europskog prvenstva
Sljedeći članakEHF EURO 2022: Satnica nastupa hrvatske reprezentacije