EHF EURO 2022: Poredak reprezentacije koje su završile natjecanje

1236
Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Europska rukometna reprezentacije (EHF) objavila je poredak reprezentacija koje su završile natjecanje nakon prvog kruga Europskog prvenstva 2022. godine. On je važan jer nam otkriva tko će igrati jedno, a tko dva kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Poljskoj i Švedskoj.

Na osnovu rezultata i gol – razlike  u prvom krugu, poredak je sljedeći:

 1. ČEŠKA
 2. SRBIJA
 3. MAĐARSKA
 4. SLOVENIJA
 5. BJELORUSIJA
 6. SLOVAČKA
 7. PORTUGAL
 8. AUSTRIJA
 9. LITVA
 10. SJ. MAKEDONIJA
 11. BOSNA I HERCEGOVINA
 12. UKRAJINA

Tri najbolje reprezentacije, odnosno Češka, Srbija i Mađarska ulaze direktno u drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Preostalih 9 reprezentacija čeka prvo kolo kvalifikacija. Njihovi mogući suparnici su: Švicarska kao zemlja s najboljim rankingom od onih koje nisu izborile nastup na Europskom prvenstvu te Grčka, Turska, Finska, Estonija, Rumunjska, Izrael, Farski Otoci i Italija. Ti susreti igraju se u ožujku.

Devet pobjednika iz tih susreta u drugom krugu kvalifikacija igrat će protiv devet reprezentacija iz Budimpešte i Bratislave, koje će biti plasirane od 6. – 12. mjesta, plus Češka, Srbija i Mađarska. Ždrijeb kvalifikacija bit će održan tijekom završnice Europskog prvenstva u Budimpešti, a ti susreti igrat će se u travnju.

Podsjećamo, uz dva domaćina (Poljsku i Švedsku) branitelja naslova Dansku  direktni plasman na Svjetsko prvenstvo s ovog Europskog prvenstva osiguravaju tri reperezentacije koje osvoje medalje.

Na kraju nije nevažno spomenuti i da će uz Njemačku kao domaćin , osvajači medalja s ovog natjecanja osigurati i direktan plasman na sljedeće Europsko prvenstvo 2024. godine. Zato je jako važno koje će mjesto na ovom Europskom prvenstvu osvojiti Hrvatska.

 

 

Prethodni članakEHF EURO 2022: Dečki oprez, Crna Gora je već srušila dva favorita
Sljedeći članakKup Hrvatske (Ž): Izvučeni parovi osmine finala