EHF Europska liga (Ž): Minimalan poraz Lokomotive Zagreb

312

Rukometašice Lokomotive Zagreb poražene su u 3. kolu EHF Europske lige od ES  Besancona 28:27. Zagrebački sastav otputovao je u Francusku silno oslabljen, sa samo 11 igračica i dvije vratarke. Pa ipak je malo nedostajalo da osvoji prvi bod. 

Lokomotiva se dobro držala prvih 15-tak minuta. Onda je Besancon uspio stvoriti nešto osjetniju prednost (10:5), i relativno lako kontrolirati tijek zbivanja do kraja prvoga dijela. Najveća njihova prednost bila je u dva navrata plus šest, a na poluvrijeme su odnijele pet pogodaka zalihe 16:11.

U nastavku slična priča punih 20. minuta. Lokomotiva se bori maksimalno koliko je mogla sa skučenim rosterom. Francuska ekipa to mirno kontrolira i u jednom trenutku diže svoju prednost na osam razlike. Činilo se da je težak poraz neizbježan. Ali kao i prije tjedan dana, Lokomotiva u posljednjih deset minuta pronalazi neku novu čudesnu snagu i malo po malo topi prednost domaćina. Od 26:20, u 53. minuti, do kraja, zagrebački sastav je napravio niz od 7:1 i gotovo uspio doći do preokreta. Nažalost, nisu uspjele, ali negdje će se ta upornost naplatiti.

Po sedam pogodaka za francusku ekipu dale su Alizee Frecon i Poljakinja Aleksandra Rosiak. Kod Lokomotive 10 obrana imala je Lucija Bešen. Najbolji strijelac pak, bila je Andrea Sedloska s čak 11 pogodaka.

EHF EUROPSKA LIGA: 3. KOLO
ES BESANCON FEMININ – LOKOMOTIVA ZAGREB 28:27

Prethodni članak1. HRL – Žene: Tri slavlja domaćina, Dalmatinka nosi bodove iz Zagreba
Sljedeći članakEHF EURO 2022: Poraz od Danske i kraj sna o polufinalu