EHF EURO 2022: Poznata idealna postava EURA, Jim Gottfridsson MVP

139
Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Premda cijela rukometna javnost, treneri, stručnjaci, mediji, godinama upozoravaju i mole EHF i IHF da ne biraju idealnu postavu prije dva završna susreta za medalje, te molbe kao da nitko od činovnika u Beču i Baselu ne čuje. Na kraju je oko 10 000 onih koji su se priključili aplikaciji EHF-a i njihovim ekspertima odlučilo, tko su najbolji na ovom Europskom prvenstvu.

Tako je danas uoči susreta za broncu između Danske i Francuske, odnosno za zlato između Španjolske i Švedske objavljena idealna postava Europskog prvenstva 2022. godine. Evo kako ona izgleda:

NAJBOLJI VRATAR: VICTOR HALLGRIMSSON (ISLAND)
NAJBOLJE LIJEVO KRILO: MILOŠ VUJOVIĆ (C. GORA)
NAJBOLJI LIJEVI VANJSKI: MIKKEL HANSEN (DANSKA)
NAJBOLJI SREDNJI VANJSKI: LUC STEINS (NIZOZEMSKA)
NAJBOLJI DESNI VANJSKI: MATHIAS GIDSEL (DANSKA)
NAJBOLJE DESNO KRILO: ALEIX GOMEZ (ŠPANJOLSKA)
NAJBOLJI KRUŽNI NAPADAČ: JOHANNES GOLLA (NJEMAČKA)
NAJBOLJI ODBAMBENI IGRAČ: OSCAR BERGENDAHL (ŠVEDSKA)

Za najkorisnijeg igrača cijelog natjecanja ili popularno nazvanog MVP-a izabrana je Jim Gottfridsson iz Švedske. On je do finala postigao 33 pogotka i još 47 puta asistirao svojim suigračima. To je njegov drugi naslov MVP-a, jer taj laskavi naslov osvojio je i u Hrvatskoj 2018. godine kad je Švedska osvojila srebrnu medalju. On je treći igrač u povijesti koji ima dva naslova MVP-a. Ivano Balić to je ostvario 2004. i 2006. godine, a Nikola Karabatić  2008. i 2014. godine.

Zanimljivo je na kraju spomenuti da ni jedan od odabranih igrača iz ove idealne postave, to nije ostvario na posljednjem Europskom prvenstvu 2020. godine

Prethodni članak1. HRL – Žene: Slavlje Osječanki u zaostalom susretu 12. kola
Sljedeći članakEHF EURO 2022: Švedska peti put u povijesti europski prvak