1. HRL – Žene: Europski predstavnici na domaćoj sceni

269

Dva hrvatska predstavnika na europskoj sceni Podravka Vegeta i Lokomotiva Zagreb, ove srijede ili kako se to popularno kaže pod tjednom, odradit će domaće zadaće 1. hrvatske rukometne lige za žene. I dok će Podravka Vegeta unaprijed odigrati susret 13. kola protiv Koke u Varaždinu, Lokomotiva Zagreb će odigrati zaostali susret 12. kola protiv Dugog Sela ’55.

Evo nekih reakcija trenera i igračica uoči tih susreta:  

LOKOMOTIVA ZAGREB – DUGO SELO ’55
02.02.2022., 18:30h, Dom sportova 2
Nenad Šoštarić, trener RK Lokomotiva Zagreb:
„Dugom Selu ne igra Maja Čamber koja je bila dosta bitna igračica u njihovoj rotaciji, ali ne možemo reći da ta ekipa nije dobra kao prošle godine jer su vremena zbog korone takva da se i trenira i ne trenira. Oni su sigurno dobra ekipa i jedan od klubova koji se etablirao kao bitan dio hrvatskog ženskog rukometa. Imaju jako dobru prvu postavu s Marom Budić koja je već dugo vremena jako dobra vratarka, pa je tu iskusna Jelena Blažek, a došla im je i Laura Oršulić iz Virovitice koja je kadetska reprezentativka. Osnova su im Josipa Bebek, prošle godine najbolji strijelac lige koja sada igra na vanjskom te Bernarda Čalušić i Anamarija Galić koje su obje igrale i u Lokomotivi. Imaju i svoja dva kvalitetna pivota. Igraju više napadački rukomet, a u obrani se puno oslanjaju na vratarku. Na obrani bi, recimo, još mogli poraditi. Nama je svaka utakmica u hrvatskoj ligi važnija nego u Europskoj ligi, u svakoj utakmici moramo ići na pobjedu da bismo došli u situaciju da 12. ožujka protiv Podravke imamo baš onaj pravi, jaki derbi koji može odlučiti i o prvaku Hrvatske“.

Dora Kalaus, kapetanica RK Lokomotiva Zagreb:
„Dugo Selo je, prije svega, ekipa koja ima karakter, ima čvrstinu u igri, ima odličnu Maru Budić na golu koja ima nosi pola obrane, imaju iskusne igračice na vanjskoj liniji Čalušić i Galić koje vode igru, imaju odlična mlada krila, a Josipa Bebek je lani bila najbolji strijelac lige. Odlično trče u kontru, imaju dva odlična krila koja trče u kontru, pa će naglasak naše igre kao i uvijek biti na brzom vraćanju natrag i dobroj tranziciji u napad. Mi smo i bez brojnih odsutnih igračica i dalje Lokomotiva, ekipa koja nije izgubila utakmicu u domaćem prvenstvu i koja odlično igra u Europskoj ligi, s obzirom na to što nas je sve snašlo.“ 

KOKA – PODRAVKA VEGETA
02.02.2022., 18:30h, GSD Arena Varaždin
Zoran Jeftić, trener ŽRK Koke:
Idemo probati odigrati što bolju utakmicu, da probamo popraviti igru u obrani, da probamo napraviti transformaciju iz obrane u napad, tranziciju, a sada kako će to izgledati, budemo vidjeli. Znamo da je Podravka jedna od naših najtrofejnijih ekipa i idemo dati sve od sebe“

Lara Židek, igračica Koke:
Znamo da je Podravka prva i da nose našu ligu. Ne očekujemo puno od utakmice jer puno nam je važnija utakmica sljedeći vikend s Trešnjevkom, ali dat ćemo sve od sebe i nadati se što boljem rezultatu“.

Goran Mrđen, trener RK Podravka Vegete:
„Nastavljamo hrvatsku ligu, imamo pakleni raspored. Čeka nas osam utakmica u mjesec dana. Prva po redu je Koka u Varaždinu, ekipa koju treba respektirati i biti tamo na maksimalnom nivou. Uz sve naše povrede, moramo biti maksimalni ako hoćemo i dalje nastaviti pobjeđivati i uzimati bodove.”

Dijana Mugoša, igračica RK Podravka Vegete:
U srijedu nas očekuje još jedna utakmica. Sve je više i više utakmica, a nas sve manje i manje, ali nažalost tako je kako je. Skupit ćemo se dati sve od sebe da odigramo jednu pravu utakmicu, da odigramo kvalitetan rukomet i upišemo nova dva boda. Varaždinke su dobra ekipa, zahtjevne, ne treba im popustiti ni u jednom trenutku. Nadam se da ćemo ispoštovati sve dogovore s trenerom i da ćemo na kraju slaviti.”

1.HRL ZA ŽENE: 12. KOLO
02.02.2022., 18:30h, LOKOMOTIVA ZAGREB – DUGO SELO 55

1.HRL ZA ŽENE: 13. KOLO
02.02.2022., 18:30h, KOKA – PODRAVKA VEGETA

 

Prethodni članakEHF EURO 2022: Švedska peti put u povijesti europski prvak
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga: Počinje drugi dio sezone