1. HRL – Žene: Pobjede vodećeg dvojca lige

284

Dva naša europska predstavnika Podravka Vegeta i Lokomotiva Zagreb upisala su očekivane pobjede u susretima s Kokom i Dugim Selo ’55. I dok je sastavu iz Koprivnice to bio unaprijed odigrani susret 13. kola, Lokomotiva je dorađivala zaostali susret 12. kola.

Dva različita lica, ali i dva sastava pokazala je Podravka Vegeta u Varaždinu. U prvom je uglavnom igrao prvi sastav koji podnosi najveći teret Lige prvakinja. Dvadesetak minuta bio je to potpuno ravnopravan susret. Prednost je doduše stalno bila na strani gošći. Onda je stigla njihova velika serija od sedam pogodaka zaredom i na predah je Podravka odnijela velikih plus devete 11:20.

U nastavku je Goran Mrđen dao priliku mladim snagama Lani Strugar, Teni Megerle i drugima, tako da je Koka uspjela malo smanjiti svoj zaostatak. U završnih deset minuta Varaždinke su napravile seriju od 5:2, i na kraju došle na sasvim podnošljivih minus četiri 28:32. S čak deset pogodaka sjajna je u domaćim redovima bila Lara Perić. Kod Podravke najbolja Dejana Milosavljević sa šest pogodaka i to sve iz prvoga dijela. 

Na krilima briljantne Tene Petike, ali i vratarke Lucije Bešen Lokomotiva se lako obračunala s Dugim Selom 55. Obje su susret završile s brojem 15 pored svoga imena. Tena Petika je naime postigla 15 pogodaka iz 19 pokušaja, a Lucija Bešen je pak imala 15 obrana od 27 upućenih udaraca prema njezinim vratima.

Lokomotiva je do starta krenula punim gasom. Već sredinom prvoga dijela imala je razliku od pet pogodaka. Do predaha je ona narasla na osam. Pri tome je zagrebački sastav dao samo osam pogodaka (16:8).

Lokomotiva se do kraja raspucala u drugom dijelu. I zabijala je uglavnom u velikim serijama. Tako je kraju ostvarila još jednu uvjerljivu i veliku pobjedu, premda je još nekompletna. Konačni rezultat bio je 33:18. Uz već spomenutu Tenu Petiku, vrijedi izdvojiti i Tenu Japundžu koja je postigla pet pogodaka, uz samo jedan promašaj. S deset obrana Mara Budić bila je prvo ime gošći. Najviše pogodaka, i to pet, dala je pak Bernarda Čalušić.  

  1. HRL ZA ŽENE: 12. KOLO
    LOKOMOTIVA ZAGREB – DUGO SELO 55   33:18

1. HRL ZA ŽENE: 13. KOLO
KOKA – PODRAVKA VEGETA 28:32

 

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga B: Očekivana i uvjerljiva pobjeda Nexea
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Izjave nakon susreta 12. i 13. kola