Paket24 Premijer liga: Počinje drugi dio sezone

270
Nexe

Kao što je to već uobičajeno nakon velikog siječanjskog natjecanja, kalendar domaćih, međunarodnih i SEHA utakmica prepun je, i nije ga lako uskladiti. Ali gdje ima volje, ima i načina. Tako će drugi dio sezone u Paket24 Premijer ligi – Ligi B danas otvoriti rukometaši RKHM Dubrovnika i Nexea.

Za one koji su manje pratili domaće natjecanje samo podsjetnik, Dubrovnik je jedina ekipa u obje lige bez boda(-ova) nakon 13. kola, a Nexe je dakako vodeći sastav Paket 24 Premijer lige – Lige B bez izgubljenog boda.

Evo kako klub iz Našica vidi susret s Dubrovnikom:

Branko Tamše, trener RK Nexe:
„Zadovoljan sam odrađenim pripremama, dečki su odlično radili, nitko se nije ozlijedio i to je vrlo važno. Priključili su nam se reprezentativci Jaganjac i Jelinić, Halil je nažalost imao peh i jednu neugodnu ozljedu zbog koje nije mogao nastaviti na prvenstvu, a Jelinić je maksimalno iskoristio svoju prigodu i zapravo pokazao sve ono što mi ovdje u Nexe-u vrlo dobro znamo. Marin je odličan igrač i apsolutno zaslužuje mjesto u hrvatskoj reprezentaciji, a osim toga je dobar i uzoran  izvan terena i siguran sam da će i u ovoj polusezoni u dresu Nexe-a odigrati odlično, a nakon toga i u dresu Meshkova iz Bresta. Polako se u momčad vraća i Kević, Bakić je već u punom pogonu, čekamo da se potpuno oporave Manci Mičević i Moslavac, jer trebat će nam svi igrači na raspolaganju. Pred nama je prva službena utakmica u ovoj godini i uvijek u takvim situacijama treba biti oprezan i uči s maksimalnim respektom prema svakom protivniku. Na put smo poveli 18 igrača, malo ćemo rasporediti snage kako bismo sačuvali neke igrače, a u isto vrijeme želim još malo provjeriti nekolicinu igrača, pa će ova kao i utakmica dva dana kasnije u Skopju, biti vrlo korisna, jer nas 15. veljače u Našicama očekuje vrlo važna utakmica EHF Europske lige protiv Francuskog Aixa. No idemo redom, utakmicu po utakmicu, nadam se samo da ćemo ostati zdravi.“ 

Aleksandar Bakić, igrač RK Nexe:
 „Nakon osam mjeseci izbivanja zbog ozljede, priključio sam se ekipi i evo odlično smo odradili pripreme. Ovaj posljednji dio proveli smo u Sloveniji gdje smo odigrali i 4 utakmice, zadovoljan sam iako još uvijek nisam sto posto fit. Trebat će još neko vrijeme da malo osjetim prostor, ali bit će prilike. Prva je na rasporedu u srijedu u Dubrovniku, završetak prvog dijela prvenstva nakon čega slijedi Liga za prvaka, a očekuje nas i hrvatski rukometni Kup. Vratili su nam se neki igrači koji su se oporavili od ozljeda, priključili su se i Jelinić i Jaganjac koji su bili s reprezentacijom i ako ostanemo zdravi, mislim da ćemo napraviti dobar posao. Pred nama je veliki broj utakmica, sada u Dubrovniku ćemo sigurno malo podijeliti minutažu da sačuvamo svježinu, jer već u petak kreće i SEHA liga – gostujemo u Skopju kod Vardara“.

PAKET24 PREMIJER LIGA: 14. KOLO
02.02.2022., 18:00h, RKHM DUBROVNIK – NEXE

Prethodni članak1. HRL – Žene: Europski predstavnici na domaćoj sceni
Sljedeći članakPočetak proljetnog dijela sezone