Početak proljetnog dijela sezone

85

Poštovane rukometašice, rukometaši i svi rukometni djelatnici,

Budući da smo u nekim ligama već započeli natjecanja proljetnog dijela prvenstva, a u ostalim ligama natjecanja kreću uskoro, želimo Vas podsjetiti na trenutnu situaciju koja vlada kod nas i u svijetu.

Nažalost, situacija sa virusom COVID 19, ne samo da se nije poboljšala u odnosu na početak sezone, već se pojavom najnovije varijante COVIDA 19, OMIKRON, i znatno pogoršala.

Upravo zbog toga, želimo Vas podsjetiti kako je briga za zdravlje svih sudionika rukometne igre, najvažniji zadatak svih nas zajedno.

Ljubazno Vas molimo da se pridržavate „Epidemiološkog protokola“ propisanog od strane HRS-a na početku ove sezone.

Podsjećamo još jednom sve sudionike na obavezno testiranje 48 ili 72 sata prije svake utakmice, ovisno o vrsti testa.

Podjećamo na obavezno ispunjavanje lista sudionika, te na njihovo potpisivanje od strane odgovornih osoba.

Uz obavezni protokol, postoji i onaj drugi dio, jednako važan, a odnosi se na zahtjeve za odgodu utakmica. Iako nigdje nije protokolom predviđeno, a poučeni jesenskim iskustvima, te najnovijim događanjima na netom završenom prvenstvu Europe u Budimpešti, ljubazno Vas molimo da prilikom podnošenja zahtjeva za odgodu utakmica Vaše zahtjeve potkrijepite dokumentima kao što su pozitivan PCR test i obavezno pisano mišljenje epidemiologa o izolaciji.

Isto tako, molimo Vas da vodite računa da će za odgodu utakmice trebati imati najmanje 4 zaražene igračice ili igrača, odnosno najmanje toliko osoba u izolaciji.

Vjerujemo da smo svi zajedno sposobni, što smo i dokazali u jesenskom dijelu sezone, da provođenjem mjera možemo zaštiti kako zdravlje svih nas, tako i natjecanja. Upravo zbog toga, rukomet je u odnosu na sve druge dvoranske sportove imao najmanje odgođenih utakmica, i sva natjecanja smo završili po kalendaru, uz manji broj odgođenih utakmica zbog europskih nastupa naših ekipa.

Želim Vam svima uspješan nastavak sezone i zdravlja iznad svega.

Srdačan pozdrav i zdravi bili!

Ante Ančić
Povjerenik za natjecanja
Prethodni članakPaket24 Premijer liga: Počinje drugi dio sezone
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga B: Očekivana i uvjerljiva pobjeda Nexea