1. HRL – Žene: Izjave nakon 13. kola

650

Trinaesto kolo 1. hrvatske rukometne lige za žene nije ništa dramatično promijenilo na ljestvici. Bilo je to kolo kojim je odrađeno točno pola puta ove sezone. Domaćini i gosti podijelili su plijen po pola. Tri pobjede naime pripale su domaćim, a tri gostujućim sastavima.

Evo nekih reakcija trenera i igračica nakon tih susreta:

DALMATINKA – SESVETE AGROPROTEINKA 29:25
Nedjeljko Dominiković, trener Dalmatinke:
„Dogovor je bio da igramo strpljivo i da usporimo igru Sesveta, u napadu smo igrali pametno i strpljivo do 15 minute i onda smo napravili nekoliko tehničkih greški i dopustili smo gošćama da se vrate u utakmicu, u poluvremenu smo se dogovorili da stisnemo još obranu i pokušamo postići par lakih golova što smo i uspjeli i ostvarili pobjedu“.  

Marija Marić, igračica Dalmatinke:
„Ostvarili smo najvažnije, upisali smo dva boda iako smo bili nekompletni srčanost je pobijedila, nas 6-7 je odradilo svih 60 minuta“.

Davor Rokavec, trener Sesveta:
„Danas je pobijedila bolja ekipa mi ćemo nastaviti raditi marljivo i tražiti svoju šansu u drugim utakmicama. Mi smo najmlađa ekipa u prvenstvu i sigurno da postoji određeni strah. Cure su došle iz kadetske lige u prvu ligu te postoje ti trenuci u igri kad se uplaše napraviti to nešto dobro što nam se dogodilo recimo u Varaždinu protiv Koke ili u Osijeku gdje smo ispustili te neke bodove, a ne bi se dogodili da imamo malo više iskustva, ali ne žalimo za onim što se dogodilo i gledamo prema naprijed, treniramo dobro, radimo dobro i nadam se da će se to isplatiti. Nedostaje nam opuštenosti u igri koju imamo u prijateljskim utakmicama dok ona nestaje kad se igra za bodove, ali nam ovakve utakmice doprinose stjecanju iskustva i nadam se da će to što prije pregrmjeiti i da će se tek onda vidjeti prava slika Sesveta“.

 Magdalena Janković Miloš, igračica Sesveta:
Najprije bi htjela čestitati igračicama Dalmatinke na pobjedi, dobro smo ušle u utakmice jedino su nas poljuljale one stative na početku, falilo nam je malo koncentracije i iskustva imali smo par tehničkih grešaka u ključnim trenucima kad smo se mogle vratiti u utakmicu i mislim da je to presudilo“.

ZELINA – TREŠNJEVKA 22:23
Sandra Novak, trenerica ŽRK Zelina:
Čestitam ekipi Trešnjevke na pobjedi. Na neki način smo prosuli već dobivenu utakmicu. Nemam što puno zamjerit svojim curama jednostavno su igračice Trešnjevke u datom trenutku bile sretnije i spretnije. Idemo dalje i sve to da će naš rad i angažman donijeti u budućnosti pobjedu i bodove.”

Nikola Škorić, trener RK Trešnjevka:
Pravi derbi začelja i volio bi da ovakvih ima više utakmica u našoj ligi. Čestitke Zelini na pravoj utakmici ali mi smo na kraju imali malo više sreće. U tim trenucima pobjedili smo i ostajemo i dalje u igri da ne ispadnemo iz lige. Meni je drago doći u Zelinu, radio sam ovdje tri godine. I kad Zelina pobjeđuje meni je drago jel volim ove ljude i Klub no eto danas sam bio na drugoj strani.

Prethodni članakDELO EHF Liga prvakinja: Desetkovana Podravka laka meta za Bukurešt
Sljedeći članak1. HRL U16 & U14 (Ž): Najbolje igračice utakmica 7. i 4. kola