DELO EHF Liga prvakinja: Desetkovana Podravka laka meta za Bukurešt

223
Izvor fotografije: Ivan Brkić

Rukometašice Podravke Vegete poražene su od CSM Bukurešta 29:21, u 12. kolu, skupine A, DELO EHF Lige prvakinja. To je jedanaesti poraz zaredom hrvatskih rukometašica u najelitnijem europskom natjecanju. S obzirom na sve poteškoće koje ima sa sastavom, poraz nije neočekivan.

Ionako oslabljena brojnim ozljedama: Korina Karlovčan, Nikolina Zadravec, Larissa Kalaus, Elena Popović, Dziyana Ilyina, Ana Buljan, Selena Milošević, Podravka je  ostala i bez Yuliye Dumanske i Ane Barišić koje su po dolasku u Rumunjsku bile pozitivne. Tako je Goran Mrđen imao samo 12 igračica, od kojih su tri bile 17-godišnjakinje i jednu vratarku na raspolaganju.

I dobro su se hrvatske prvakinje nosile s favoriziranim domaćinom dvadesetak minuta. Sama je Podravku Vegetu u početnom razdoblju vukla Dejana Milosavljević. Svih pet pogodaka hrvatskih prvakinja bile su njezino djelo. Naravno da to nije moglo dugo trajati.  Domaći sastav uspio je povezati četiri pogotka zaredom i tu se počinje stvarati osjetnija razlika. Ipak, s tri pogotka zaredom Dijane Mugoše, Podravka je na podnošljivom zaostatku od pet pogodaka.

Ali uz sjajnu Jelenu Grubišić na vratima (10 obrana), Bukurešt još malo diže tempo igre u završnici prvoga dijela i na predah odnosi devet pogodaka prednosti 19:10. Domaći sastav imao je čak 83, a Podravka Vegeta samo 48 posto realizacije.

Domaći trener puno je mijenjao u nastavku. Podravka se s takvom promijenjenom ekipom  sasvim dobro držala. Uz sve to, vrlo dobro je u drugom dijelu branila Antonija Tucaković koja je ukupno imala 11 obrana. Najveća prednost koju je Bukurešt stvorio bila je plus 11 (23:12). Ipak, s nekoliko kontri koje je sjajno istrčala Dijana Mugoša, hrvatske prvakinje na kraju su došle do podnošljivog poraza od osam razlike.

Ukupno 19 obrana imale su domaće vratarke. Po pet pogodaka dale su Emilie Hegh Arntzen i Elisabeth Omoregie. Kod Podravke sedam pogodaka Dijane Mugoše, šest Dejane Milosavljević.

Prethodni članak1. HRL – Žene: Splitu derbi, pobjede Bjelovara i Trešnjevke u gostima
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Izjave nakon 13. kola