1. HRL – Žene: Tko će s pobjedom početi drugi dio sezone?

361

Prošlog vikenda u 1. hrvatskoj rukometnoj ligi za žene odigrano je 13. kolo čime je završena polovina natjecanja. Budući da jedan naš europski predstavnik za vikend igra utakmicu Europske lige, a dvoboj drugog predstavnika u Ligi prvaka je odgođen, na pozornosti dobiva pet preostalih susreta.

Tu je nekoliko jako zanimljivih susreta. Od dalmatinskog sudara Trogira i Splita 2010 pa do utakmice Bjelovara i Dugog Sela 55, ili Umaga i Osijeka koji su međusobno udaljeni samo jedan bod.

Evo nekih razmišljanja trenera i igračica uoči tih susreta:
KOKA – TREŠNJEVKA
11.02.2022., 17:00h, GSD Arena Varaždin
Zoran Jeftić, trener ŽRK Koke:
U kompletnom sastavu dočekujemo Trešnjevku. Naravno da želimo prikazati dobru igru kakvu smo pokazali protiv Podravke. Trenirali smo dobro i idemo maksimalno u susret da uzmemo dva boda”.

Lucija Zeba, igračica ŽRK Koke:
“Dat ćemo svoj maksimum. Dobro se pripremamo. Pokušat ćemo igrati brzu igru što uvježbavamo već neko vrijeme. Igramo na domaćem terenu što nam je veliki plus. Svakako ćemo dati 100 posto od sebe i pružit ćemo im otpor. Oni su ekipa koji nemaju puno bodova, ali su brze i znaju biti agresivne i morat ćemo im pružiti otpor. Mislim da ćemo dobiti zato jer smo kvalitetniji i imamo više energije i mislim da ćemo uzeti ta dva boda”. 

UMAG – OSIJEK
12.02.2022., 20:00h, Stella Maris
Tomislav Rešicki, trener ŽRK Osijeka:
“U subotu nas čeka gostovanje u Umagu kod ekipe koja je prošle sezone ostvarila sjajan uspjeh. Igrački kadar im se dosta promijenio, no imaju kombinaciju mladosti i iskustva, kao i mi. Stanje na tablici sugerira napetu utakmicu, a ja sam siguran da dobrom i pokretljivom obranom i brzom tranzicijom možemo tražiti bodove”.

Dora Pajić, igračica ŽRK Osijeka:
“Otvaramo 2. dio polusezone s teškim gostovanjem u Umagu. Pune smo samopouzdanja i znamo da je ekipa Umaga oslabljena, no ne smijemo ih podcijeniti i na terenu moramo dati maksimum. Nadam se da će bodovi putovati za Osijek”.

ZELINA – SESVETE AGROPROTEINKA
12.02.2022., 19:00h SD Zelina, Sveti Ivan Zelina
Davor Rokavec, trener RK Sesvete Agroproteinka:
„Nakon dva jako teška gostovanja, u Dugom Selu i Pločama, iz kojih smo se vratili bez bodova ali, ajmo reći, mudriji i iskusniji, slijedi nam gostovanje u Zelini. Utakmica u kojoj smo mi favoriti i nećemo bježati od te uloge, tako smo se i spremali. Kristalno jasno je i curama i meni da tamo idemo po pobjedu i bodove koji će nas približiti našem osnovnom cilju, a to je ostanak u prvoligaškom društvu. Napokon smo kompletni, napokon smo odradili dobre treninge i pripremu te se nadamo da će se to vidjeti i na terenu, da ćemo prikazati dobru igru.“

Lea Zetović, vratarka RK Sesvete Agroproteinka:
„U subotu nas očekuje gostovanje u Zelini. Ekipa Zeline će sigurno igrati jako, jer su na domaćem terenu, ali isto tako smatram da smo mi dovoljno spremne da donesemo dva boda kući. Sve smo zdrave i pune motivacije za nadolazeću utakmicu.“

    

 

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga B: Slavlje Moslavine u Varaždinu
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga: Zauzimanje startnih pozicija za drugi dio natjecanja