Paket24 Premijer liga – Liga B: Slavlje Moslavine u Varaždinu

305

Rukometaši Moslavine iznenadili su Varaždin 1930 i pobijedili u posljednjem 14. kolu Paket24 Premijer lige osnovnog dijela sezone. Varaždinci su već ranije osigurali prolazak u Ligu za prvaka, a Moslavina će u Ligu za ostanak.

Gosti su vrlo odlučno ušli u susret. I rezultat je to jasno potvrdio. Od 1:3 u 6. minuti, preko 5:8 u 12., do najveće prednosti u prvom dijelu od plus četiri (7:11) na isteku prve četvrtine. Varaždinci su šest minuta prije predaha uspjeli doći na samo pogodak zaostatka 12:13, ali i ponovno pali u završnici, kada su gosti s nizom od 1:4 osigurali plus četiri na predahu (13:17).

Uspavani domaćini nisu ni u nastavku mogli pratiti tempo razigranih gostiju. Zato je njihov zaostatak bio sve veći i veći kako je odmicalo vrijeme u drugom poluvremenu. U 48. minuti ona je tako iznosila plus deset (19:29), a time se mogu pohvaliti rijetke momčadi u Paket24 Premijer ligi ove sezone. U završnici susreta ta je razlika ipak smanjena, ali i plus sedam jasno pokazuju da Varaždin ove večeri nije bio pravi.

Bio je to treći domaći poraz Varaždina (Zamet, Nexe, Moslavina) i druga pobjeda Moslavine u gostima. Zanimljivo, prvu su upisali u prvom kolu protiv Dubrovnika.

S osam pogodaka najefikasniji u domaćim redovima bio je Fabijan Grubišić. Kod gostiju po sedam pogodaka Karla Kligla i Tomija Vozaba.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA B: 14. kolo
VARAŽDIN 1930 – MOSLAVINA 26:33

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga A: Gorica potvrdila nastup u Ligi za prvaka
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Tko će s pobjedom početi drugi dio sezone?