1. HRL – Žene: Izjave nakon 14. kola

488

U pet odigranih susreta 14. kola kojim je označen ulazak u drugu dionicu 1. hrvatske rukometne lige za žene, domaćini su slavili u tri, a gosti u dva susreta. Dva naša europska predstavnika odgodila su svoje susrete, Podravka Vegeta zbog korone, a Lokomotiva Zagreb zbog nastupa u Europskoj ligi. Bez obzira na to, promjena na vrhu i dnu nije bilo.

Evo nekih izjava nakon pet susret 14. kola:

KOKA – TREŠNJEVKA 27:21
Zoran Jeftić, trener ŽRK Koke:
Čestitam curama na pobjedi. Izdržale su taj ritam. Dobro smo trenirali. Cijeli tjedan sam govorio da je obrana temelj i da je obrana ta koja mora biti prava. Kada je obrana bila prava u prvom poluvremenu, mi smo napravili seriju od 4:1 i stigli na izjednačeno. Drugo je poluvrijeme bilo skroz na našoj strani jer smo zadržali tu agresivnost i želju te pokretljivost u obrani koja mora biti temelj za budućnost. Bilo je tu promašenih zicera, to dolazi iz umora jer smo se morali vraćati. Igrale su i cure koje manje igraju tako da je razlika mogla biti i veća, ali čestitam curama na pobjedi i okrećemo se sljedećem kolu“.

Ena Car, igračica ŽRK Koke:
Poprilično smo loše ušle u susret. Ne znam da li je to zagrijanost ili od nečeg drugog, ali tek dok smo spojili par napada i par dobrih obrana smo počeli igrati onako kako znamo igrati. Onda je i nama lakše bilo i odmah se na rezultatu vidjelo. Spustile smo se na 6-0 obranu pa smo možda malo sigurnije bile, ukrale par lopti i zabile lagane golove. Samo smo nastavile to u drugom poluvremenu. Možda je malo prevagnula i naša brzina te fizička spremnost. Na kraju je dobro završilo“. 

Nikola Škorić, trener RK Trešnjevke:
„Žao mi što nismo ovo prvo poluvrijeme do kraja nagradili onih četiri gola razlike što smo vodili. Pali smo i to je usmjerilo utakmicu u drugom poluvremenu. Zaslužena pobjeda Koke. Moramo bodove spasa tražiti u nekim drugim dvoranama.“

Leonarda Kapetanović, igračica  RK Trešnjevke:
U prvom poluvremenu smo stvarno i obranu i u napad korektno odradile, ali u drugom i pred kraj prvog smo prosule smo razliku. U drugom poluvremenu je pao i napad i obrana. Promijenili su obranu na 6-0 i to nas je potpuno razbilo iako nam općenito bolje ide na 6-0 obrani, ali eto nije išao šut izvana. Zgusnule su nas i nismo mogle naći rješenje do kraja utakmice“.

ZELINA – SESVETE AGROPROTEINKA
Ivana  Kranjec, igračica ŽRK Zeline:
Čestitke ekipi Sesveta na igri, borbenosti. Mi smo imali velika očekivanja od ove utakmice, na kraju u 35 minuti sve je palo u vodu. Na žalost, tako je kako je, trudimo se, radimo i nikako da izađemo korak naprijed, nikako da napredujemo, nikako da osvojimo ta dva boda. Još jednom čestitke ekipi Sesveta.”

Davor Rokavec, trener ŽRK Sesvete Agroproteinka:
“Pa ništa mi smo došli po bodove koji su nam bitni za ostanak u ligi, uzeli smo bodove, igra nije bila na razini kako smo očekivali. Iako smo znali da je Zelina druga ekipa s ovim pojačanjem, za razliku od jesenskog dijela. Naišli smo na tvrd otpor, iako smo mi dominirali od prve do zadnje minute rezultatski, ali su nas dobro napatili. Curama čestitke na bodovima, idemo se pripremati za Koku, Zelini sretno u nastavku prvenstva.”

 

Prethodni članak1. HRL – Žene: Koka, Split i Dugo Selo lako do pobjeda, vrijedni bodovi Umaga i Sesveta
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga: Izjave nakon 14. kola