1. HRL – Žene: Umag testira Lokomotivu

424

Zbog europskih nastupa Umag i Lokomotiva danas će odigrati zaostali susret 13. kola 1. hrvatske rukometne lige za žene. Za Umag je to prilika da testira svoju vrijednost, a Lokomotivi prilika da se pobjedom odvoji od Podravke Vegete na dva boda. Osim toga, možda prve ozbiljnije minute dobiju neke igračice kojih dugo nije bilo zbog COVIDA 19 i ozljeda.

Evo razmišljanja Nenada Šoštarića i  Dore Kalaus uoči tog susreta:
UMAG – LOKOMOTIVA
16.02.2022., 18:00h, SD Stella Maris
Nenad Šoštarić, trener RK Lokomotiva Zagreb:
„Mi smo lani izgubili u Umagu jer smo bili totalno ispražnjeni nakon utakmice finala Kupa Hrvatske i promašili previše ‘zicera’. I Umag i Lokomotiva su potpuno drukčije ekipe u odnosu na tu utakmicu. Današnji Umag je spoj mladosti i iskustva, otišlo im je dosta igračica, baš kao i nama. Okosnica ekipe im kreće od Jajčević koja je bila najbolji strijelac Hrvatske i koja može igrati na sve tri vanjske pozicije, a tu je i Raspudić koja je iskusna srednja vanjska. Imaju na desnom krilu Miočinović koja igra u reprezentaciji i Crnogorku Krivokapić na poziciji pivota. Na golu je Blašković, reprezentativna vratarka, a tu je još i Hrelja koja igra u kadetskoj reprezentaciji. Nemaju veliku mogućnost rotacije pa im najbolje igračice moraju igrati cijelu utakmicu. Mi nemamo puno izbora. Moramo ići iz utakmice u utakmicu, a imamo četiri utakmice u nizu u gostima, tri u domaćem prvenstvu. Moramo biti dovoljno pametni u fazi napada i hrabri u obrani i na taj bi način trebali ostvariti ono čemu težimo, a to je uvijek pobjeda“.

Dora Kalaus, kapetanica RK Lokomotiva Zagreb:
„Umag je jako dobra ekipa, spajaju iskustvo i mladost. Imaju dosta iskusne lijevog i srednjeg vanjskog i desno krilo, koje su im u prošloj utakmici zabile skoro sve golove, točnije njih tri su postigle 25 pogodaka. Mi se kao ekipa moramo konsolidirati jer smo prošle godine došle u Umag po principu ‘lako ćemo’, pa smo na kraju temo izgubili bodove. A one jako dobro koriste pogreške i lagan ulazak u utakmicu svojih suparnica. Suprotstavit ćemo im se zato agresivnijom 6-0 obranom i brzom tranzicijom. One su mlada ekipa i draži im je napad nego obrana, a nama u tom slučaju mora biti draža obrana. Svjesne smo važnosti ove utakmice, i Europska liga nam je bila dobra škola u tome. Moramo ostati ‘ponizne’ i boriti se protiv svih suparnica jednako.“

Prethodni članakJuniorke: Prvo kontrolno okupljanje ove godine
Sljedeći članakDELO EHF Liga prvakinja: Poraz u oproštajnom nastupu za ovu sezonu od Koprivnice