1. HRL – Žene: Najava 15. kola

285

Zbog europskih nastupa Podravke Vegete i Lokomotive Zagreb ni 15. kolo 1. hrvatske rukometne lige za žene neće biti kompletno odigrano ovog vikenda. Ali, zato nas u ostalim susretima čeka mnogo malih derbija, odnosno okršaja ekipa koje su jako blizu jedna drugoj na ljestvici. Tako će Split 2010 dočekati Dugo Selo 55. Oba sastava imaju po 16 bodova i u zlatnoj sredini su ljestvic . Ali bi se rado pomakli prema vrhu. Sesvete i Koka su također dosta izjednačene. Bjelovar želi zadržati priključak s Dalmatinkom, i mora do bodova protiv Umaga. Sastav iz Ploča čeka težak put i ispit u Osijeku. Najlakše bi trebalo biti Zrinskom u Trogiru. Puno je dakle, zanimljivih susreta i zato se veselimo vikendu koji je pred nama.

Evo nekih razmišljanja trenera i igračica uoči tih ogleda:

SESVETE – KOKA
19.02.2022., 19:00h, SD Gimnazije Sesvete
Davor Rokavec, trener RK Sesvete Agroproteinka:
„Jesenas na našem prvom ogledu u Varaždinu već smo pokazali da imamo svoje argumente i da se možemo ravnopravno nositi s Kokom. Tad smo bili na pragu iznenađenja, ovaj puta, nadamo se, da ćemo kod kuće i uspjeti preći taj prag. Pripremili se jesmo dobro, pogledali smo i onu prvu međusobnu utakmicu kako bismo ispravili pogreške koje smo tada radili. Pogledali smo i neke njihove utakmice koje su oni sada, u izmijenjenom sastavu, odigrali, tako da spremni jesmo. Nadamo se dobroj predstavi i da ćemo se veseliti novim bodovima.“

Magali Lujić, igračica RK Sesvete Agroproteinka:
„U goste nam dolazi ekipa Koke koja igra jako dobro u oba smjera, no uspjeli smo ih analizirati i pripremiti se maksimalno za ovu utakmicu. Kompletni smo i želimo odigrati dobru i kvalitetnu utakmicu i u konačnici uzeti dva boda na domaćem terenu.“ 

Zoran Jeftić, trener ŽRK Koke:
Idemo u goste Sesvetama koja je stvarno jedna ekipa koja se u ovom drugom dijelu prvenstva iz utakmice u utakmicu diže. Igraju stvarno dobro. Popravili su igru i u obrani i u napadu u odnosu na prvi dio sezone. Sigurno nas čeka teška i borbena utakmica. Na nama je da popravimo početak igre u odnosu na prošlo kolo, da krenemo od prve minute, a ne od 31. i da damo sve od sebe. Naravno da idemo po bodove i da nastavimo naš pozitivan niz koji je krenuo sa utakmicom protiv Trešnjevke”.

Nika Strahija, igračica ŽRK  Koke:
“Očekujemo napetu utakmicu i sigurno ne bude lako. Ako budemo odigrale kako treniramo i kako se dogovorimo te ako će naša igra funkcionirati, onda bi rezultat mogao biti na našoj strani. To ćemo dobiti jedino ako budemo kao prava ekipa i ako se budemo sve uspjele usuglasiti kako spada”. 

TROGIR 58 – ZRINSKI
19.02.2022., 18:00h, SD Vinko Kandija, Trogir
Dragica Džono, trenerica ŽRK Zrinski:
“Trogir je trenutno predzadnja ekipa na tablici, ali to ne znači da ce utakmica biti jednostavna i svjesni smo da nas očekuje težak posao. Igraju borbeno i sigurno da će pred domaćom publikom tražiti dva boda. U drugi dio sezone ušle su s nove dvije igračice, koje njihovoj igri daju dimenziju više. Sigurno da se moramo dobro pripremiti za susret ako mislimo izvući pozitivan rezultat na kraju. Mi pak dolazimo u oslabljenom sastavu, idemo dati sve od sebe i sigurno se nećemo predati, neka bolji pobijedi”.

Sara Krizmanić, igračica ŽRK Zrinski:
U subotu nam slijedi gostovanje kod ekipe Trogira. One su vrlo mlada ekipa koja je spremna iskoristiti protivnikove pogreške, a ove godine imaju i par pojačanja. Moramo ući u utakmicu odmah jako i ozbiljno sa što manje grešaka i zabiti što više lakih golova. Mi kao ekipa znamo važnost ove utakmice i fokusirane smo da nakon 2 poraza ipak krenemo u onaj pozitivan niz sa nova 2 boda”.

OSIJEK – DALMATINKA
19.02.2022., 18:00h, ŠD Zrinjevac
Tomislav Rešicki, trener ŽRK Osijek:
“Nakon poraza u Umagu, čeka nas druga domaća utakmica ove godine, a protivnik je ekipa koja ove sezone igra sjajan rukomet i čiji rad unazad nekoliko godina sada dolazi do izražaja. Vođene odličnim trenerom, igraju agresivan i borben rukomet, upravo onakav kakav i mi želimo igrati u budućnosti. Nakon puno turbulencija u zadnje vrijeme, vjerujem da ćemo pred svojom publikom odigrati borbenu utakmicu, pokazati da možemo igrati s ekipama iz vrha i zadržati bodove na Zrinjevcu”.

Lucija Humel, igračica ŽRK Osijek:
Dalmatinka iz Ploča su ekipa koja je trenutno treća na ljestvici i sigurno jedna od najvećih ugodnih iznenađenja lige ove godine. To je ekipa poznata po dubokoj 5-1 obrani i mi se na to pripremamo cijeli tjedan. Pripremamo naš napad i našu obranu za njih i nadam se da ćemo uspjeti provesti to sve u djelo u subotu na utakmici.” 

1. HRL ZA ŽENE: 15. KOLO
19.02.2022.
17.00   BJELOVAR – UMAG
18.00   SESVETE – KOKA
18.00   OSIJEK – DALMATINKA
18.00   TROGIR 58 – ZRINSKI
20.00    SPLIT 2010 – DUGO SELO 55

23.02.2022
17.30    TREŠNJEVKA – PODRAVKA VEGETA

LOKOMOTIVA – ZELINA (odgođeno)

Prethodni članakSeniorke: Podržite “Kraljice šoka“ protiv olimpijskih pobjednica
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Poreč u središtu pozornosti