Paket24 Premijer liga – Liga za ostanak: Ozbiljna iskušenja čekaju vodeće

253

Otvaranje Paket24 Premijer lige – Lige za ostanak gotovo da nije moglo biti  zanimljivije, uzbudljivije ,dramtičnije. Tri najslabija kluba nakon osnovnog dijela natjecanja čekaju vodeće sastave lige. A kako se nitko od njih nije pomirio s ispadanjem, to znači samo jedno, silovitu i veliku borbu za svaki bod.

Trogir će tako na noge vinkovačkoj Spačvi. Nakon što su ispali iz Kupa, i ostali bez najboljeg igrača Marka Vignjevića (Minden), rukometaši iz Slavonije sve karte bacaju u borbu za ostanak. Bjelovar pak, ide u goste Rudaru koji je izuzetno neugodan kao domaćin. Sve svoje bodove osim jednog osvojili su u Rudama.  Dubrava bi objektivno trebala imati najlakši posao protiv Dubrovnika. Sasvim sigurno, velika borba čeka nas u susretima Karlovca i Zameta, te Umaga i Moslavine.

Evo nekih razmišljanja trenera i igrača uoči tih susreta:

SPAČVA VINKOVCI – TROGIR
19.02.2022., 19:00h, ŠD O. Š. Bartol Kašić, Vinkovci
Boris Popović, trener MRK Trogir:
“U subotu u 19 sati igramo 1. kolo Lige za ostanak protiv Spačve Vinkovci. Razlika između nas i njih je u 6 bodova, ali sigurno neće biti laka utakmica. Svaka sljedeća utakmica će biti izuzetno teška jer se sve ekipe bore za opstanak i jedan kiks bi značio da ne možemo biti mirni što se tiče bodovnog stanja. Zdravstveno stanje  momčadi je dobro, u Vinkovce idemo u kompletnom sastavu. Ispred nas je deset kola i nastojat ćemo što prije riješiti pitanje opstanka tako da ovu i svaku sljedeću utakmicu pobijedimo”.

Tomislav Radnić, igrač MRK Trogir:
Nama je ova i svaka sljedeća utakmica bitna, pokušat ćemo zadržati prvu poziciju iz koje smo krenuli u Ligu za opstanak. Ekipa Spačva Vinkovci u svojoj je skupini završila kao posljednja i sigurno da su im bodovi jako bitni kako bi ostvarili opstanak u ligi. Radi se o solidnoj ekipi koja zasigurno nije imala sreće kroz prvi dio i nije uspjela ostvariti koju pobjedu više. Sigurno da će dat sve od sebe kako bi pobijedili. Njihove bolje strane su napadački rukomet i igra 7 na 6 tako da mi u obrani trebamo biti gusti i agresivni i pokušati kroz naše najjače strane, a to su sigurno polukontra i kontra, postići što veći broj lakših golova kako bi na kraju uspjeli ostvariti pozitivan rezultat”.

PAKET24 PREMIJER LIGA – LIGA ZA OSTANAK: 1. KOLO
19.02.2022.
17.00       KARLOVAC – ZAMET
18.00       UMAG – MOSLAVINA
18.30       RUDAR – BJELOVAR
19.00       DUBRAVA – DUBROVNIK RKHM
19.00       SPAČVA VINKOVCI – TROGIR

Prethodni članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Poreč u središtu pozornosti
Sljedeći članak1. HRL U14 & U12: Mlade zvijezde u usponu