EHF Europska liga (Ž): I šesti poraz Lokomotive Zagreb

261

Rukometašice Lokomotive Zagreb poražene su u 6. kolu EHF Europske lige od mađarske ekipe Motherson Mosonmagayarovari 28:24, i tako su završile natjecanje bez osvojenog boda.  Iz te skupine u četvrtfinale prošle su ekipe norveške Sole i francuski Besancon pa je susret bio samo za prestiž.

Jako slabo poluvrijeme odigrala je Lokomotiva. Posebno je to bilo vidljivo u napadu, gdje nikako nisu mogle pronaći način da nadmudre agresivnu i čvrstu obranu domaćina. Mosonmagyarovari je u 11. minuti imao prvu opipljiviju prednost od tri pogotka. Nakon toga, ostavio je Lokomotivu punih devet minuta bez postignutog pogotka. Jedina svijetla točka u sastavu Lokosica bila je Lena Ivančok koja je skupila šest obrana. Lokomotiva je u prvih 30. minuta dala samo 7 pogodaka, uz realizaciju od samo 41 posto. Na poluvremenu je rezultat bio 15:7.

Lokomotiva je drugi dio otvorila s dva pogotka. Ali brzo je stigao isti takav odgovor domaćina. Nakon toga, mađarska ekipa nastavila je igrati podjednako angažirano, odgovorno i malo po malo dizala svoju prednost do plus 12 u 48. minuti. Brojne promjene koje su napravila oba trenera u tim trenucima više su koristi donijeli Lokomotivi nego domaćinu. Naime, zagrebački sastav je do kraja uspio doći na samo četiri pogotka zaostataka. Odlično su svoje minute odigrale Lucija Bešen, 5 obrana i jedan postignuti pogodak, te Margarita Škarić: 4 pogotka i dva izborena sedmerca, odnosno dva zarađena isključenja. Tako je Lokomotiva na kraju stigla do podnošljivog poraza, a prijetila joj je prava katastrofa.

Eszter Toth sa sedam pogodaka bila je najefikasnija u domaćem sastavu. Kod Lokomotive najbolja Ana Malec sa šest pogodaka.

EHF EUROPSKA LIGA: SKUPINA A, 6. KOLO
MOTHERSON MOSONMAGAYAROVARI – LOKOMOTIVA ZAGREB 28:24

Prethodni članak1. HRL – Žene: Izjave nakon 15. kola
Sljedeći članakPaket 24 Premijer liga – Liga za prvaka: Dramatični raspleti s pobjedama PPD Zagreba, Nexe-a i Poreča