Kadeti: Poraz od branitelja naslova

1770

Hrvatska muška kadetska reprezentacija poražena je u prvom susretu Mediteranskog prvenstva koje je danas počelo u Ankari, od Španjolske 22:30. Po trećinama rezultat je bio (6:8), (6:12) i (10:10). Hrvatska je tako osvojila pola boda, jer se prvenstvo igra po malo drugačijim pravilima nego inače.

Najefikasniji igrači u našoj reprezentaciji bili su Nikola Ivanković sa šest i Fran Zovak s pet pogodaka. Kod pobjednika šest pogodaka dao je Ferran Oliveras Castillo.

Vrijedi podsjetiti da se to natjecanje igra po malo promijenjenim pravilima. Utakmica traje 45. minuta, odnosno ima tri poluvremena po 15. minuta. Svaka ekipa ima pravo na tri time outa. Finale se igra na 60. minuta, ali s periodima igre 3×20. minuta.

Pobjeda ne donosi bodove već poene. Za svaku pobjedu u jednoj trećini ekipa dobiva jedan poen. Za ukupnu pobjedu daju se još dva poena, tako da u jednoj utakmici možete osvojiti pet poena. Ili ukratko 1+1+1+2=5. Ukoliko susret završi neodlučeno, svaka ekipa dobiva po jedan poen. Ali se nakon toga izvode sedmerci, nema nikakvih produžetaka.

Hrvatsku sutra, 22. veljače očekuju dva susreta: u 07.00 sati po našem vremenu protiv Kuvajta, te u 14.00 sati susret s Egiptom.

Prethodni članakKadeti: Raspored nastupa Hrvatske na Mediteranskom prvenstvu
Sljedeći članakSeminar trenera: Raspis 45. Seminara Udruge trenera HRS-a