1. HRL – Žene: Izjave nakon 16. kola

457

Vikend što je iza nas donio je puno uzbuđenja pa pomalo i neočekivanih rezultata u 16. kolu 1. hrvatske rukometne lige za žene. Lokomotiva i Podravka su očekivano slavile u susretima protiv Koke i Sesveta. Bjelovar je dobio važnu bitku protiv izravnog suparnika za 3. mjesto u Pločama. Remiji Zrinskog i Zeline malo su iznenađenje s obzirom da su igrali protiv Trešnjevke i Osijeka.

Evo nekih razmišljanja trenera i igračica nakon tih susreta:

PODRAVKA VEGETA – SESVETE AGROPROTEINKA 30:22
Goran Mrđen, trener Podravka Vegete:
„ Promašili smo nenormalno puno zicera, ne znam kada smo toliko promašili. Svaka čast golmanici Sesveta. Sigurno da smo tome i sami pridonijeli jer sigurno je da bi utakmica bitno drugačije izgledala. Ako tražimo nekakav razlog za to, ovo je nama šesta utakmica u dvadesetak dana. Prvo poluvrijeme smo odigrali odlično obranu, primili smo sedam golova. Poslije tih puno utakmica smo više u šuterskoj ne-formi nego formi i to moramo popraviti. Idu sad neke u reprezentaciju i kad se ponovno okupimo moramo biti pravi“

Korina Karlovčan, igračica Podravka Vegete:
„Vraćam se polako, još to nije to i osjetim posljedice, ali lijepo je ponovno osjetiti igru. Ako odem u reprezentaciju najprije je fokus na kvalifikacijama, a po povratku klupskim obavezama, svi ćemo razmišljati samo o derbiju s Lokomotivom“.

Davor Rokavec, trener Sesvete Agroproteinke:
Ovo nam je bio test da vidimo gdje smo u odnosu na jesensku utakmicu s Podravkom. Iako je tu bilo promjena u sastavu vidim da smo napredovali i to bodovni saldo pokazuje. Pružili smo dobru utakmicu, u skladu s onim što mi imamo i s čim raspolažemo. Danas se istaknula vratarka i čestitke i njoj i cijeloj ekipi, a čestitke i Podravki.“

Lea Zetović, vratarka Sesvete Agroproteinke:
„Čestitam svojim curama i RK Podravki. Možda smo mogle i bolje iskoristiti i moje obrane, ali i cijele ekipa. Želim da ovako nastavimo i mislim da možemo daleko dogurati“. 

KOKA – LOKOMOTIVA 20:33
Zoran Jeftić, trener Koke:
„Prije svega bi čestitao Lokomotivi na zasluženoj pobjedi. Vidjela se velika razlika u kvaliteti kao i u velikom rosteru igračica. Nisam zadovoljan, nisam nezadovoljan, bilo je dobrih stvari, bilo je i loših stvari. Nažalost, još jedna ozljeda opet u utakmici protiv Lokomotive. Ne znam da li je to peh ili nesreća, ali trebamo izvući pouke i izaći jači iz svega toga“. 

Hana Laptoš, igračica Koke:
„Mislim da je očekivani rezultat. Smatram da smo mogle bolje. Imale smo malo problema s koronom, ali ne budemo se žalile jer znamo koliko je Lokomotiva imala problema. Da smo mogle bolje stisnuti u obrani, mogle smo, ali mislim da možemo biti zadovoljne prikazanim, iako možemo žaliti za kojim nepostignutim golom. Zaslužena pobjeda i čestitke Lokomotivi“.  

Nenad Šoštarić, trener Lokomotive:
Ja nikad ništa ne očekujem prije utakmice, jer je svaka utakmica priča za sebe. Bila je varijanta da moramo ući maksimalno organizirani i maksimalno spremni da ne podcjenjujemo nikoga i precjenjujemo nikoga, nego da jednostavno probamo na svoj način igre odradimo ono što trebamo. Iskorištavajući svoje prednosti u odnosu na protivnika, a to je bilo da smo zabili dosta golova iz protunapada, naš golman je branio dobro, a gošće su bile limitirane šutom izvana jer nije bilo Ene Car u ekipi Koke. Mi smo mogli biti daleko gušći u obrani i zatvoriti pivota. Ovo na kraju je samo rezultat svega toga. Nije bilo idealno, bilo je grešaka, ali činjenica je da smo odigrali jednu korektnu utakmicu i cure sada idu zajedno u reprezentaciju, nakon toga imamo tjedan dana do utakmice s Podravkom“.

Terezija Ćurić, igračica Lokomotive:
„Spremale smo se kao i za svaku utakmicu. Znamo da su dobra ekipa, nešto pomlađene, za razliku od prošlih sezona uz dosta izmjena u sastavu, ali smo pogledali njihove utakmice i dobro se spremile te se to odrazilo i na utakmici. Dobro smo odigrale obranu, vukle lake kontre iz dobre obrane i to je to“.

DALMATINKA – BJELOVAR 22:27
Ivan Jerković, trener Dalmatinke:
„Nažalost opet smo imali veliki broj tehničkih greški u napadu i promašenih zicera što ekipe kvalitete Bjelovara to znaju iskoristiti i to je presudilo ovu utakmicu. Mogu biti zadovoljan dobrim dijelom utakmice, gdje smo u odnosu na prošlu utakmicu ipak malo popravili igru u napadu, imali smo par crnih rupa i tu smo ispustili bodove. Ovo nam je bila 3. teška utakmica u 7 dana hvala Bogu nitko se nije ozlijedio. Slijedi nam mali predah i priprema za nastavak prvenstva i traženje novih bodova“.

Lana Jarak, igračica Dalmatinke:
„Odigrali smo dobru utakmicu do pred sami kraj gdje smo napravili dosta tehničkih greški i promašenih zicera, što je Bjelovar kontrama kaznio i to je presudilo ovu utakmicu. Nikad se ne pravdamo izostancima igračica koje trenutno nisu s nama, trudimo se to nadopuniti i nadamo se da ćemo se još bolje uigrati za sljedeće utakmice“.

Dario Obran, trener Bjelovara:
„Čestitam svojim curama na osvojena dva bitna boda. Mislim da je presudila želja i borba u obrani, jer ruku na srce napad nam je malo štekao dana, ali sve u svemu dva boda su bitna i idemo sretni kući“.

Karmela Pokopac, igračica Bjelovara:
„Znali smo da nas ovdje čeka teška utakmica, pripremili smo se odigrali smo najbolje što možemo i osvojili smo dva boda.“

 

Prethodni članak1. HRL – Žene: Kolo gostiju, Zelina do prvog boda
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga za prvaka: Izjave nakon 2. kola