EHF Europska liga: Četvrti poraz Nexea

177

Rukometaši Nexea poraženi su od BM Logrono La Rioje u 9. kolu skupine C, EHF Europske lige 31:30, ali su i dalje na 3. mjestu ljestvice s osiguranim nastupom u nokaut fazi natjecanja. Logrono se nudio, ali su rukometaši iz Našica nakon 55. minuta vrlo dobre igre, pali u posljednjih pet i doživjeli 4 poraz.

Nexe je odlično odigralo početak i kraj prvoga dijela. Malu krizu imali su sredinom tog poluvremena, ali su na kraju ipak otišli zadovoljni na predah jer su imali vodstvo 14:15.

Prvih 15-tak minuta obrane nisu bile jača strana ni jednog sastava. Nexe je povelo 0:2, pa  je zatim imalo 1:3, 2:4, 3:5, da bi domaćin serijom od tri pogotka preuzeo primat i prvi put poveo u 12. minuti 6:5. Zanimljivo je spomenuti da su portugalski suci u nepunih devet minuta pet puta pokazali na sedam metara. Tri za Nexe i dva domaćina, i svi su iskorišteni.

Nakon toga, smjenjivale su se momčadi u vodstvu i serijama. Na prvu domaćinovu, odgovorio je Nexe na isti način. Pa je nakon šest minuta suše s obje strane to ponovio Logrono. Nexe se nije dalo i stigla je i treća serijo do 0:3, pa su u 24. bili na plus dva  10:12, a od toga trenutka do kraja igralo se pogodak za pogodak, da bi domaćin u posljednjoj sekundi prvoga dijela stigao na minus jedan.

Na početku drugog dijela, Nexe za kratko diže svoju prednost na plus dva. I od toga trenutka pa sve do 58. minute igralo se gol za gol. Domaćin je do vodstva stigao u 46. Onda je Nexe vratilo prednost na svoju stranu u 51. nakon što je Dominik Kuzmanović obranio sedmerac domaćinu. Ali, Našičani ipak nisu izdržali.

Logrono je u 53. poveo 29:28. Nakon toga rukometaši Branka Tamšea imali su pet napada za izjednačenje (5. minuta ni jedna momčad nije postigla pogodak) i sve su ih propustili. Domaći vratar Jorge Perez Molina pretvorio se u istinskog junaka jer je skupio 17 obrana. U dramatičnom raspletu, Logrono se prvi pribrao i pogotkom za 30:28 prelomio susret. Šteta, jer Španjolci su bili zreli da dožive još jedan poraz.

S osam pogodaka Alex Fernadez Rubino bio je najbolji strijelac domaćih. Kod Nexea najbolji Fahrudin Melić s devet pogodaka.

EHF EUROPSKA LIGA: SKUPINA C, 9. KOLO
BM LOGRONO LA RIOJA – NEXE 31:30

 

 

Prethodni članakSeniori: Popis igrača za kontrolno okupljanje
Sljedeći članakSeniorke: Svaki bod zlata vrijedan