Seniorke: Ukrajina želi nastaviti kvalifikacije za EURO 2022

333

Iz Ukrajinskog rukometnog saveza danas je stigla zanimljiva vijest. Naime, glasnogovornik Ukrajinskog rukometnog saveza Sergiy Tsukilo, obavijestio je Europsku rukometnu federaciju (EHF), ali i Hrvatski, Francuski i Češki rukometni savez da ukrajinska ženska seniorska reprezentacija želi nastaviti kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2022. godine koje će zajednički organizirati Slovenija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija.

Jasno je naravno da se ti susreti ne mogu igrati u Ukrajini zbog ratnog stanja, ali ukrajinske rukometašice spremne su igrati na neutralnom terenu. Kao što je poznato, one su do sada odigrale dva kola. U prvom susretu pobijedile su Hrvatsku Rijeci 22:23, a u 2. kolu poražene su od Francuske u Sumi 28:25.

U 3. i 4. kolu trebale bi igrati protiv Češke. Prvobitna odluka EHF-a bila je da se oba susreta igraju u Češkoj 05. i 06. ožujka, ali je zbog ratnih zbivanja i nemogućnosti treniranja, odnosno putovanja sve otkazano. U 5. kolu, Ukrajina je trebala ugostiti Hrvatsku u Zaporozhyu 20. travnja 2022. godine. Svima je naravno jasno, da to zbog ratnih zbivanja nije moguće. Stoga je Ukrajina izrazila spremnost da sve preostale susrete igra na neutralnom terenu.

Kada će i gdje to biti, ostaje da se dogovori s Europskom rukometnom federacijom. Inače, Hrvatska je već precizirala da će završni susret 6. kola kvalifikacija igrati u Poreču 24. travnja protiv Češke. S Ukrajinom bi trebala igrati tri dana ranije. Gdje, nadajmo se da ćemo brzo dobiti odgovor.

 

Prethodni članak1. HRL – Žene: Umag poražen od Dugog Sela 55
Sljedeći članakKvalifikacije za SP 2023: Raspored i satnice 2. kruga kvalifikacija