1. HRL – Žene: Sigurna pobjeda Lokomotive Zagreb

316
Izvor fotografije: Ivan Santro

U prvom susretu 19. kola 1. hrvatske rukometne lige za žene Lokomotiva Zagreb je relativno lako pobijedila Sesvete i sačuvala vodeću poziciju na ljestvici.  

Desetak minuta bila je to potpuno izjednačena igra. Čak su gošće imale dva vodstva. Ali, od onog posljednjeg 6:7 slijedio je pomalo nevjerojatan niz Lokosica od sedam pogodaka zaredom i u 17. minuti već je bilo plus pet za zagrebačku ekipu. Čak četiri od tih sedam pogodaka bili su djelo raspoložene Josipe Mamić. Najveća prednost Lokomotive u prvom dijelu bila je sedam razlike. Na predah se otišlo s dva manje, 17:12.

Borbene gošće nisu se predavale ni u nastavku. Sve do sredine drugog poluvremena bile su tu negdje na zaostatku od pet do tri pogotka. Onda opet stiže jedan lijepi niz od četiri pogotka zaredom Lokomotive i njihova prednost ponovno se penje na sedam pogodaka viška. Malo kasnije bilo je i plus devet što je ujedno i najveća razlika u susretu. Toliko je bilo i na kraju. Inače, samo završnica susreta bila je u znaku Andree Šimare koja je postigla četiri od pet pogodaka Lokomotive.

Vratarke Lokomotive imale su pomalo nevjerojatne 23 obarne: Lena ivančok 17, Lucija Bešen 6. S 9 pogodaka najbolji strijelac Lokomotive bila je Andrea Šimara. Gostujuće vratarke također su imale vrlo dobar učinak. Ukupno su Lea Beličev (10) i Lea Zetović (4) imale 14 obrana. Najučinkovitija u napadačkom dijelu bila je Nika Gavrilović s 8 pogodaka.

1. HRL ZA ŽENE: 19. KOLO
LOKOMOTIVA ZAGREB – SESVETE 37:26

Prethodni članak1. HRL – Žene: Tko će ostati u pratnji Lokomotive i Podravke?
Sljedeći članak1. HRL – Žene: Izjave nakon susreta Lokomotive Zagreb i Sesveta