EHF Europska liga: Nexe na branitelja naslova Magdeburg

194
Izvor fotografije: EHF

U Beču su ždrijebom određeni parovi polufinala FINAL 4 EHF Europske lige. Kao što je poznato na tom natjecanju prvi put u povijesti i Hrvatska će imati svoga predstavnika. Riječ je dakako, o rukometašima Nexea iz Našica. Oni su za protivnika dobili branitelja naslova i po mnogima ovog trenutka jednu od najboljih momčadi svijeta. Drugi par polufinala čine Orlen Wisla Plock i Benfica.  Nexe i Magdeburg do sada su igrali osam puta. Njemački klub slavio je u sedam, a Nexe u jednom susretu. Podsjećamo, dva od tih osam susreta bila su ove sezone u skupini. U Magdeburgu je bilo 32:26, a u Našicama 28:24 za njemački klub.  

Neposredno uoči ždrijeba objavljeno je priopćenje u kojem stoji da je Izvršni odbor Europske rukometne federacije odlučio da će Lisabon biti domaćin FINAL 4 EHF Europske lige. Vjerujemo da znate, svoju kandidaturu za završnicu „male Lige prvaka“ kak  mnogi vole zvati to natjecanja, poslao je i RK Nexe Našice. Oni su prijavili Arenu Zagreb. Ali, EHF se odlučio za Lisabon i Altice Arenu koja može primiti 12,500 gledatelja. Riječ je o dvorani za koju Hrvatsku vežu lijepe uspomene i sjećanja, jer je tu naša muška reprezentacija 2003. godine postala svjetski prvak. Poželimo da tako sretna bude i rukometašima Nexea.

FINAL 4 EHF Europske lige igra se 28. i 29. svibnja. Točna  satnica, kao i informacije o tome kada počinje prodaja karata, koja će biti njihova cijena, EHF će objaviti naknadno.

 

Prethodni članakZavršnica 1. HRL U14 (Ž): Odigrano osam uzbudljivih utakmica prvog dana
Sljedeći članakFestival rukometa 2022: Svi na Festival besplatno