Kup Hrvatske (M): Prvi trofej za Nexe ili nastavak niza PPD Zagreba?

1273

Kao što se i očekivalo u finalu hrvatskog muškog rukometnog Kupa igraju Nexe i PPD Zagreb. Ako je suditi prema međusobnim susretima ove sezone, bit će to još jedan epski sraz dvije najbolje hrvatske momčadi. PPD Zagreb juri svoj 28. Kup, 20. zaredom, a Nexe će pokušati doći do prvog trofeja u svojoj povijesti.

Kao što je poznato, samo dva kluba do sada osvajala su hrvatski rukometni Kup. PPD Zagreb 27, te Metković 2 puta. Hoće li se na tu listu upisati i Nexe, saznat ćemo to u nedjelju 15. svibnja.

PPD Zagrebu to će biti 29. finale. Do sada su izgubili samo jedno i to ono 2002. godine od Metkovića 25:21. Zagreb ima šampionski gen u svom DNK-u i zna igrati utakmice poput finala. Trener Ivica Obrvan čak pet puta osvajao je kup kao igrač sa Zagrebom pa je to napravio i s Metkovićem. Ogromno je njegovo iskustvo u takvim utakmicama. Ali, i on zna da PPD mora biti na svom maksimumu da bi dobio sjajnu momčad iz Našica.

Finale ponovno PPD Zagreb – Nexe. Očekujemo jednu ponovno jako zanimljivu utakmicu jer je to borba za trofej. Uvjeren sam u našu pobjedu, našu kvalitetu. Naravno, neće biti nimalo lako i meni kao treneru je najvažnije da su svi igrači igrali u polufinalu i da se nitko nije ozlijedio, odnosno da smo svi u kadru za utakmicu s Nexeom u finalu Kupa“, istaknuo je trener Obrvan.

Nexeu je ovo peto finale hrvatskog Kupa. U sva četiri do sada poražen je od PPD Zagreba. Najbliže trofeju bio je u Umagu 2017. godine kada su pobjednika odlučivali sedmerci. Naime, nakon 24:24 u 60. minuta igre, lutrija sedmeraca otišla je na stranu Zagrebaša rezultatom 4:3. Branko Tamše je prije dvije sezone sjedio na klupi Zagreba i osvojio i prvenstvo i Kup. I on zna da je ovo malo „drugačija“ utakmica od one u Paket24 Premijer ligi.

„Hvala Bogu za sada smo svi živi i zdravi što se tiče parketa, igrača. Čestitke dečkima, jako dobro su odigrali utakmicu, prije svega u obrani i to je rezultiralo tim vodstvom. Ali, napravili smo i neke greške u samoj igri u napadu, neke greške koje ne smijemo raditi u finalu Kupa. Moramo se dobro odmoriti, pripremiti za PPD i odigrati jednu jako dobru utakmicu na maksimumu“, rekao je Tamše.

KUP HRVATSKE (M): FINALE
15.05.2022.
18:00h RK NEXE – RK PPD ZAGREB

Prethodni članak45. Seminar trenera: Tri predavanja vrsnih predavača drugog dana u Poreču
Sljedeći članakIzbornici Hrvoje Horvat, Krešo Ivanković & Ivan Dragić na Seminaru trenera | Festival rukometa