Kup Hrvatske (Ž): Podravka Vegeta 24. ili Bjelovar prvi put

486

Dan odluke za rukometašice je pred nama. Bjelovar i Podravka Vegeta odlučuju o pobjedniku 30. jubilarnog izdanja hrvatskog rukometnog Kupa. Za sastav iz Koprivnice to je 28., a Bjelovar prvo finale u povijesti. 

Podravka Vegeta je naš rekorder s 23 osvojena trofeja. Finala je gubila samo četiri puta i to uvijek od Lokomotive. Budući da su zagrebački sastav izbacile prije dva dana u polufinalu, za mnoge su one već pobjednice. Ali Kup je posebno natjecanje i uvijek je moguća iznenađenja. Osim toga u sportu nikada nema pobjednika unaprijed.

Trener Podravka Vegete, Goran Mrđen, koji ima puno iskustva, zbog toga je jako oprezan:

Svi nam čestitaju kao da smo osvojili Kup, ali tu nisu u pravu. Ja sam s Podravkom na šestom Final Fouru od toga smo samo jedno finale igrali s Lokomotivom. Znam i stojim iza toga. Mi smo danas potrošili puno emocija, fizike i potrošili smo se bitno više u ovoj utakmici nego što se potrošio Bjelovar. Svaki put kada bi u polufinalu nominalno bio teži protivnik, finale je uvijek bilo teško. Dobili smo, ali bilo je teško. Pobijedili smo tako jednom Lokomotivu u polufinalu, a u finalu smo do zadnjih deset minuta sa Zametom igrali egal. Bila je i situacija kada smo Zamet dobili u polufinalu, kada su bili stvarno dobra ekipa, a u finalu smo s Trešnjevkom imali 11:11 na poluvremenu. Dan danas se toga sjećam. Sigurno je da nas finale tek čeka. To je Kup koji zbog toga svega ima svoje draži. Bjelovar je ekipa s kvalitetom, reprezentativkama, prava seniorska ekipa dobro pokrivena na svim pozicijama s bar dvije kvalitetne igračice. Moramo zaboraviti da će to biti lagano iako bih volio. Mi moramo biti na nivou od danas, odmoriti se i pripremiti se što bolje da uzmemo taj trofej.”

Iza ŽRK Bjelovara je najbolja sezona u povijesti. Osim finala Kupa, na korak su do osvajanja 3. mjesta u 1. hrvatskoj rukometnoj ligi za žene. Za ekipu koja je daleko po organizaciji, ali i vrijednosti igračica, daleko od jedne Lokomotive ili Podravke Vegete, to je fantastičan uspjeh. Na putu do finala pobijedile su Liburnija-Opatiju 42:22, zatim u četvrtfinalu Zamet 27:21, te u poluzavršnici, ovdje u Poreču, Zrinski 33:23. Ni jedan susret nisu igrale u Bjelovaru.

Trener Dario Obran svjestan je suparnika koji ih čeka, ali ne dolazi s bijelom zastavom. Dapače:

„Svima je jasno da je Podravka veliki favorit. Mi smo amaterski klub sastavljen od mladih i nešto starijih rukometašica. Mlade su, nažalost, još neiskusne, a ove starije rade i treniraju kada stignu. Neusporedivo je to s Podravkom. Ali napravili smo velike stvari ove sezone. I dat ćemo sve od sebe u finalu. Znate, ja vjerujem da uvijek ima šanse dok se igra. Podravka Vegeta se jako digla u drugom dijelu sezone od kada su stigle igračice iz naše lige i sada je to jedna sasvim druga ekipa u odnosu na jesen. Pritisak je na njima. One moraju, a mi ćemo pokušati parirati koliko god je to moguće. U svakom slučaju, veselimo se jako tom finalu.“

KUP HRVATSKE (Ž): FINALE

17.00h RK PODRAVKA VEGETA – ŽRK BJELOVAR

Prethodni članakPPD Zagreb preokretom u drugom poluvremenu protiv Poreča do finala Kupa Hrvatske | Sažetak utakmice
Sljedeći članak45. Seminar trenera | Predavači Vlado Šola & dr.sc. Ranko Rajović | Festival rukometa