Final 4 EHF Lige prvaka (M): Sudar divova u polufinalu: THW Kiel – Barca, Veszprem – Kielce

150
Izvor fotografije: EHF

U Beču su ždrijebom određeni parovi polufinala EHF Lige prvaka. Četiri velikana europskog rukometa, ždrijeb je spojio na sljedeći način. U polufinalu će 18. lipnja 2022. godine u Lanxess Areni u Koelnu međusobno igrati THW Kiel protiv Barce koja brani naslov, odnosno Telekom Veszprem i Lomza Vive Kielce.

Teško je reći koji je par zanimljiviji i neizvjesniji. Barca je rekorder s 10 naslova prvaka Europe. THW Kiel ih ima četiri, Lomza Vive Kielce jedan, a jedini klub bez naslova je Veszprem. Oni su četiri puta bili u finalu, ali nažalost nikad nisu otišli do kraja.

Ovosezoneska EHF Liga prvaka ima posebnu zanmljivost i u činjenici da u svakom od ta četiri kluba, Hrvatska ima po jednog svog igrača. I netko će od njih biti europski prvak. Riječ je kapetanu THW Kiela Domagoju Duvnjaku, srednjem vanjskom Barce Luki Cindriću, srednjaku Kielcea Igoru Karačiću i krilu Veszprema Manuelu Štrleku. Oni zajedno imaju čak 22 nastupa na Final 4 u Koelnu što je čudesno ostvarenje. Po dva naslova europskog prvaka imaju Domagoj Duvnjak (2013. HSV, 2020. Kiel), Luka Cindrić (2017. Vardar, 2021. Barca), Igor Karačić (2017., 2019. Vardar), a jedanput je to s Kielceom napravio i Manuel Štrlek (2016.).

Točna satnica i raspored polufinala bit će određeni naknadno.

FINAL 4 EHF LIGE PRVAKA: POLUFINALE
THW KIEL – BARCA
TELEKOM VESZPREM – LOMZA VIVE KIELCE 

Prethodni članak1. HRL – Žene: Odluka Povjerenika za natjecanje za RK Trešnjevku
Sljedeći članakSeniorke: Odabrana ekipa za Mediteranske igre