1. HRL – Žene: Raspucana Podravka za kraj sezone

298
Photocredit: Ivan Brkić

U prvom susretu 26. kola 1. hrvatske rukometne lige za žene, Podravka Vegeta je visoko s 42:24 pobijedila Koku i tako se na najljepši mogući način oprostila od svojih navijača i ove sezone.

Nikakve neizvjesnosti oko konačnog pobjednika nije bilo u tom susretu. Podravka je u njega ušla odgovorno, razigrano i raspucano. Nakon 10. minuta igre već je bio 10:3. Koka se na trenutak uspjela oporaviti od tog koprivničkog uragana i u 13. minuti došla na 11:8, ali onda slijedi silovit odgovor domaćina. Najprije je to bila serija 4:0 pa 5:0 tako da je na poluvremenu bilo plus deset za koprivnički sastav.

Drugo poluvrijeme, sastav Gorana Mrđena otvara nizom od 7:1, i nakon 9. minuta igre ima velikih 16 razlike. Premda je domaći trener puno rotirao pa u jednom trenutku imao i sve mlade nade koje ima u sastavu na terenu, razlika se nije smanjivala. Dapače. Ona je rasla do konačnih plus 18 (42:24).

S 10 pogodaka Dijana Mugoša najbolja u redovima Podravke na oproštaju od kluba. Ukupno 14 obrana imale su domaće vratarke. Kod gošći Jana Markulinčić najbolja s pet pogodaka.

Podravka Vegeta je tako na 24 sata zasjela na prvo mjesto s dva boda više od Lokomotive koja ima utakmicu manje. Koka sezonu završava osvajanjem 8. mjesta.

1. HRL ZA ŽENE: 26. KOLO
PODRAVKA VEGETA – KOKA 42:24

 

Prethodni članak1. HRL – Žene: Posljednje kolo 30. jubilarne sezone
Sljedeći članakFinal 4 EHF Europske lige (M): Lisabon kao nagrada za sjajnu sezonu