Rukomet na pijesku: Juniori svjetski prvaci

612

Dok su oči velikog dijela rukometne javnosti gledale prema Lanxess Areni i Final 4 Lige prvaka, u Grčkoj je hrvatska muška juniorska reprezentacija na Svjetskom prvenstvu postigla izniman uspjeh osvojivši prvi naslov svjetskih juniorskih prvaka u rukometu na pijesku! Da zlatna medalja bude još sjajnija, pobrinuli su se Antonio Kranjčević koji je proglašen najboljim vratarom, dok je Luka Glavendekić odnio titulu najboljeg desnog krila Svjetskog prvenstva.

Pobjeda protiv Toga s 2:0 u setovima te poraz od Francuske s istim rezultatom obilježili su hrvatsko otvaranje svjetske smotre u Heraklionu, da bi u zadnjoj utakmici prve faze natjecanja pobijedili Brazil s 2:0.

U glavnoj fazi Svjetskog prvenstva u Heraklionu, Iran je bio prvi protivnik kojeg je Hrvatska svladala nakon raspucavanja, 2:1, dok su naši mladi pjeskaši protiv Švedske uvjerljivo slavili s 2:0. Za ulazak u četvrtfinale, svladan je i Katar s 2:1.

Nakon toga, slijedi pjeskaška rapsodija u hrvatskoj režiji. U četvrtfinalu je svladana Ukrajina s 2:0, a nakon toga i Francuska u polufinalu nakon raspucavanja, 2:1. Uvijek neugodan Brazil dočekao je Hrvatsku u finalu, ali dominaciju kockica bilo je nemoguće zaustaviti. Konačan rezultat 2:1 u hrvatsku korist značio je samo jedno, a to je da imamo svjetsko juniorsko zlato u rukometu na pijesku.

Svjetski juniorski prvaci u rukometu na pijesku do 18 godina su:
1. VIGO KONFORTA
2. ROKO FILIPOVIĆ
3. MATIJA JURASOVIĆ
4. FRAN CVJETIČANIN
5. ANTONIO FABEK
6. LUKA GLAVENDEKIĆ
7. GABRIEL BOTIĆ
8. BORNA BUBALO
9. JOSIP TOMIĆ
10. ANTONIO KRANJČEVIĆ

Čestitamo igračima i stručnom stožeru na velikom postignuću za hrvatski rukomet!

Prethodni članakLuka Cindrić osvojio naslov europskog prvaka s Barcom protiv Karačića i Kielcea | Final 4 EHFCL 2022
Sljedeći članakJuniorke: Dvije pobjede protiv Slovačke uvertira Svjetskom prvenstvu