Kamp HRS – a: Andrea Penezić posjetila prvi turnus igračica u Zadru

453

Prvi turnus mladih hrvatskih rukometašica u Zadru marljivo trenira u sklopu Kampa Hrvatskog rukometnog saveza, ali i uživa u druženju s nekima od najboljih svjetskih rukometašica jer danas ih je posjetila proslavljenja hrvatska igračica Andrea Penezić.

Svoje prve rukometne korake, Andrea je započela u rukometnom klubu Kustošija kod profesora Antuna Smiljanića te se dalje razvijala u radu kroz klubove Lokomotiva, Podravka, Krim, Vardar i Siofok. Andrea je devet puta izabrana za najbolju rukometašicu Hrvatske, a 2011. godine proglašena je najboljim lijevim vanjskim na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Brazilu te je nastupila 141 put za hrvatsku rukometnu reprezentaciju i postigla 633 pogotka. Bila je najbolja strijelkinja EHF Lige prvakinja 2015. i 2017. godine, a 2019. godine osvajačica i najbolja strijelkinja EHF Kupa. U 2022. godini Andreja je završila svoju rukometnu karijeru.

Andrea je u svom govoru pred polaznicama Kampa HRS-a istaknula da je i ona sudionica Kamp HRS-a od 1999. do 2000. godine kad je bila članica mlađe kadetske reprezentacije te da je jako puno naučila u svim reprezentacijama Hrvatskog rukometnog saveza. Napomenula je da je iznimno važno uskladiti školske i sportske obveze i imati potporu obitelji u svom obrazovanju i sportskom razvoju. Imala je uspone i padove tijekom svoje karijere ali je uvijek vjerovala u sebe te iznimno puno trenirala, vrlo često i dva puta dnevno. Slobodno vrijeme koristila je za učenje te je završila i Ekonomski fakultet u Zagrebu. U životu ništa ne bi mijenjala jer je u rukometu stekla puno prijateljica, proputovala svijet te upoznala veliki broj poznatih osoba. Želja joj je da promovira važnost bavljenja sportom te da svi imaju iste uvjete za rad i napredak.

Polaznice Kampa postavile su nekoliko pitanja i nakon toga su okružile Adreu koja je podijelila veliki broj autograma te se spremno fotografirala s našim rukometnim nadama.

Zahvaljujemo se našoj Andrei na dolasku u Kamp HRS-a!
Prethodni članakIHF SP 2022: Sjajno otvaranje Svjetskog prvenstva hrvatskih juniorki
Sljedeći članakRukomet na pijesku: Hrvatska uvjerljivo izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva