IHF SP 2022: Skup poraz od Švicarske

451
Mandatory Credit © Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija prošla je u drugi krug Svjetskog prvenstva koje se održava u Sloveniji. Nakon dvije uvjerljive pobjede protiv Kazahstana 36:15, i Austrije 40:26, stigao je poraz od Švicarske u posljednjem kolu. I skupo nas je stajao. Hrvatska jest kao prva završila skupinu, ali je u tzv. glavnu skupinu prošla bez bodova. To će njezin put do četvrtfinala učiniti iznimno teškim.

Naime, budući su tri reprezentacije u prvom krugu osvojile po četiri boda, Hrvatska je zbog najbolje gol-razlike u međusobnim susretima tih reprezentacija bila prva. Švicarska je osvojila drugo mjesto i prošla dalje, a ispala je Austrija. Budući je Švicarska dobila Hrvatsku ona je prenijela dva boda u glavnu skupinu.

Hrvatskoj sada slijede susreti s Egiptom i Mađarskom koja brani naslov svjetskih prvakinja. Egipćanke su pobjedom šokirale Poljsku i izbacile je u President kup, a Mađarice su ostavila sjajan dojam u prvom dijelu. Pobjede protiv Poljske, Egipta i USA donijele su joj daleko najbolju gol razliku na prvenstvu od čak plus 74.

Drugi krug natjecanja naše mlade rukometašice otvaraju u ponedjeljak 27. lipnja u 18.30 sati u dvorani Zlatorog u Celju susretom protiv Egipta. Dan kasnije, 28. lipnja u isto vrijeme i na istom mjestu igraju protiv Mađarske. Dvije najbolje reprezentacije iz svake od četiri iz tzv. glavne skupine idu u četvrtfinale, a ostale razigravaju za poredak od 9.-16. mjesta.

IHF SP 2022: GLAVNA SKUPINA 4
27.06.2022.
18.30      HRVATSKA – EGIPAT (ARENA ZLATOROG CELJE)
20.30      MAĐARSKA – ŠVICARSKA (ARENA ZLATOROG CLJE)

28.06.2022.
18.30      HRVATSKA – MAĐARSKA (ARENA ZLATOROG CELJE)
20.30      ŠVICARSKA – EGIPAT (ARENA ZLATOROG CELJE)

Prethodni članakIHF SP 2022: Neočekivan poraz u drami protiv Švicarske
Sljedeći članakRukomet na pijesku: Hrvatska svjetski prvak!