IHF SP 2022: Pobjeda protiv Egipta i produžetak sna o četvrtfinalu

947
Mandatory Credit © Anze Malovrh / kolektiffimages

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija pobijedila je Egipat u 1. kolu glavne skupine 4, 24:17 i tako produžila nadu da bi možda mogla do četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Sloveniji.

Nakon pomalo nervoznog i rastrganog početka u kojem su dominirale Egipćanke, Hrvatska je sredila svoje redove i igru te preuzela vodstvo nakon serije 3:0. Do kraja prve četvrtine, taj je niz narastao na 5:1 pa su naše mlade rukometašice došle do tri pogotka prednosti (8:5). Nakon toga, lakše se disalo. Sve bolja i bolja igra hrvatskih rukometašica, značila je samo jedno, a to je rast naše prednosti. Tri minute prije predaha ona je bila plus šest (14:8). Do kraja su Egipćanke uspjele postići još jedan pogodak pa je na poluvremenu rezultat bio 14:9.

Ponovno je briljirala Bruna Zrnić koja je postigla pet od tih 14 pogodaka. Ali, sve su za visokih 70 posto realizacije dobro pratile Mia Brkić 2 od 2, Margarita Škarić 2od 2, te Ana Pehar 2od 2.

Ali, nastavak nije bio takav. Ili barem ne njegov početak. Egipat je serijom od četiri pogotka zaredom stigao na minimalan zaostatak 14:13, i ozbiljno nas zabrinuo. Gotovo punih 12. minuta Hrvatska je bila bez pogotka.

A onda je led probila sjajna Mia Brkić i krenuo je hrvatski uragan. Nizom od pet pogodaka Hrvatska je odjurila na 16:13 i potvrdila da je kriza ne samo prošla, nego i da Egipat nema što tražiti u tom susretu. Najveća naša prednost bila je plus 9 u 56. minuti.

S 5 pogodaka iz prvoga dijela Bruna Zrnić bila je najbolji strijelac Hrvatske. Po četiri su dale Mia Brkić, Klara Birtić i Lara Burić. Kod Egipta tri igračice po četiri pogotka – Amina Accoush, Mariam Ibrahim i Yara Mahmoud.

Hrvatska sutra 28. lipnja u 18.30 sati igra protiv braniteljica naslova, reprezentacije Mađarske. Za prolazak u četvrtfinale treba joj pobjeda protiv te reprezentacije, ili pak, bilo kakva pobjeda Egipta protiv Švicarske u posljednjem susretu dana.

IHF SP 2022: GLAVNA SKUPINA 4, 1. KOLO
HRVATSKA – EGIPAT 24:17

Prethodni članakEHF Liga prvaka (M & Ž): PPD Zagreb dobio pozivnicu, Lokomotiva među devet sigurnih
Sljedeći članakKamp HRS – a: Zadar domaćin drugog turnusa mladim hrvatskim rukometašicama