EHF Liga prvaka: Izazovna skupina za PPD Zagreb

146
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon što je obavljen ždrijeb skupina za rukometašice, u Beču je nastavljena svečanost ždrijebom skupina za rukometaše EHF Lige prvaka, a bio je tu i hrvatski prvak PPD Zagreb koji je dobio pozivnicu za to natjecanje. Ždrijeb ga je na kraju smjestio u skupinu A zajedno s PSG-om, SC Magdeburgom, GOG Gudmeom, FC Portom, CS Dinamom Bukurešt, Telekom Veszpremom i Orlen Wislom Plock.  

Hrvatski prvak nalazio se u četvrtom potu ili šeširu. I izvučen je kao pretposljednji. Ždrijeb nije loš, jer u skupini B nalaze se tri kluba koji su bili na Final 4 ove sezone. Među njima je i europski prvak Barca.

Sustav natjecanja kod rukometaša ostao je isti. Dakle, 16 klubova ždrijebom je razvrstano u dvije skupine po osam, s tim da klubovi iz iste zemlje nisu mogli biti zajedno. A kako je ove godine čak pet zemalja s dva predstavnika, ždrijeb je zapravo bio poludirigiran. Nakon što klubovi međusobno odigraju 14. kola (svatko sa svakim doma i u gostima), dvije nabolje ekipe iz svake skupine idu izravno u četvrtfinale, a dvije najslabije ispadaju, a ekipe koje su poredane od 3. – 6. mjesta igraju osminu finala. Prvo kolo igra se 14./15. rujna 2022. godine. Final 4 u Koelnu je na rasporedu 17./18. lipnja 2023. godine.

Evo skupina EHF Lige prvaka za sezonu 2022./2023.:

Prethodni članakEHF Liga prvakinja: Teška skupina za Lokomotivu Zagreb
Sljedeći članakJuniori: Počinju završne pripreme za Europsko prvenstvo