EHF Liga prvakinja: Teška skupina za Lokomotivu Zagreb

391

U Beču su ždrijebom određene skupine EHF Lige prvakinja za sezonu 2022./2023. Kao što je poznato, Hrvatsku će sljedeće sezone u tom natjecanju predstavljati RK Lokomotiva Zagreb. Sreća joj nije bila previše naklonjena jer je dobila jako tešku skupinu. Naime, s hrvatskim prvakinjama nalaze se Gyori Audi ETO KC, Metz Handball, CS Rapid Bukuresti, RK Budućnost Bemax, Storhamar Handball Elite, Team Esbjerg i Kastamonu Belediyesi. Čak tri ekipe iz te skupine bile su ove sezone na Final 4 u Budimpešti.

Lokomotiva Zagreb je inače bila u četvrtom potu, zajedno s češkim Banik Mostom, turskim Kastamonuom i CSM Bukureštom. I ždrijebana ja kao pretposljednja. Budući je u skupini B već bio jedan rumunjski predstavnik, CSM Bukurešt je automatski svrstan u skupinu A.

Sustav natjecanja u EHF Ligi prvakinja ostao je isti. To znači da je 16 klubova podijeljeno u dvije skupine po osam. Nakon što svatko odigra sa svakim doma i u gostima, dvije najbolje ekipe idu izravno u četvrtfinale, a ekipe od 3 do 6 mjesta igraju osminu finala. Prvo kolo nove sezone igra se 10./11. rujna 2022. godine. Finale je na rasporedu 03./04. lipnja sljedeće godine.

Evo skupina EHF Lige prvakinja za sezonu 2022./2023.:

Prethodni članakMI Oran 2022: Pobjedom protiv Tunisa seniorke otvorile Mediteranske igre
Sljedeći članakEHF Liga prvaka: Izazovna skupina za PPD Zagreb