M20 EHF EURO 2022: Poraz juniora od Švedske, slijedi borba za poredak od 9.-16. mjesta

526

Hrvatska muška juniorska reprezentacija poražena je od Švedske 23:27 u susretu 3. kola skupine C Europskog prvenstva u Portugalu i tako je ostala bez borbe za medalju. U drugom susretu naše skupine, Francuska je pobijedila Crnu Goru 29:23 i prošla dalje tako da Hrvatskoj slijedi borba za poredak od 9. do 16. mjesta. 

Izuzetno loše počela je Hrvatska susret odluke protiv Švedske. Za nepunih sedam minuta već su bili u minusu od 6 pogodaka (0:6). Svoj prvi pogodak naši mladi rukometaši postigli su tek u osmoj minuti. Prije toga već su imali jedno isključenje i jedan pozvani time out izbornika Igora Vorija.

Za to vrijeme švedski vratar Oscar Savinger skupio je već pet obrana i najavio da bi to mogao biti njegov dan. Hrvatska igra bila je lako čitljiva. Sve se svodilo na vanjske udarce ili crtu. A ona je bila sjajno zatvorena. Naša krila praktički nisu dobila loptu u prvom dijelu.

Švedska je rutinski, gotovo bez napora držala svoju veliku prednost. Već sredinom prvoga dijela ona je iznosila sedam pogodaka. Na kraju prvog poluvremena bilo je plus šest (11:17). Hrvatska je bila na 46, a Švedska na 61 posto realizacije.

Malo bolji bio je početak drugoga dijela. Nekoliko puta Hrvatska je uspjela doći na pet pogodaka zaostatka pa čak imala i napad za minus četiri, ali nije to uspjela napraviti sve do 48. minute. I kada se ukazao tračak nade pri rezultatu 18:22, slijedio je niz novih pogrešaka, izgubljenih lopti ili sjajnih intervencija švedskog vratara.

Hrvatsku je težeg poraza spasio Dominik Kuzmanović koji je susret završio sa 16 obrana i jednim postignutim pogotkom. Na drugoj strani Oscar Savinger je imao 18 obrana. Prvi strijelac Hrvatske bio je Patrik Hršak s 8 pogodaka. Sedam je dao Marin Božičević, od toga 6 sa 7 metara. Kod Švedske, najbolji Felix Moller sa 6 pogodaka.

Švedska je s tri pobjede osvojila prvo mjesto u skupini C i prenosi dva boda u drugi krug. Društvo će joj praviti Francuska. Hrvatska i Crna Gora idu u borbu za poredak od 9. do 16. mjesta.

M20 EHF EURO: SKUPINA C, 3. KOLO

HRVATSKA – ŠVEDSKA 23:27
FRANCUSKA – CRNA GORA 29:23

Prethodni članakKamp HRS – a: Posjet izbornika Hrvoja Horvata
Sljedeći članakRukomet na pijesku: Hrvatske pjeskašice osigurale Europsko prvenstvo sljedeće godine