EHF Europska liga: Objavljeni sudionici u obje konkurencije

168
Izvor fotografije: EHF

Tjedan dana uoči ždrijeba, Europska rukometna federacija (EHF) objavila je popise klubova koji će se natjecati u EHF Europskoj ligi u obje konkurencije.

U konkurenciji rukometašica Hrvatska će imati tri predstavnika. ŽRK Bjelovar i RK Dalmatinka Ploče krenut će u natjecanje od samog početka, a to znači 2. kola kvalifikacija. Pri tome je Bjelovar nositelj i može računati na uvjetno rečeno nešto laškeg suparnika. Ždrijeb 2. kola kvalifikacija održat će se 19. srpnja u Beču u 11.00 sati. Prvi susreti igraju se 08./09. listopada, uzvratni 15/16. listopada.

RK Podravka Vegeta će pak, svoj nastup u EHF Europskoj ligi započeti od 3.kola kvalifikacija. Podravka je među nositeljima, a dobra vijest je što će se 3. kolo kvalifikacija igrati nakon Europskog prvenstva, odnosno tek početkom prosinca pa će novi trener koprivničkog kluba Željko Babić imati dovoljno vremena da uigra svoj sastav. Ždrijeb za 3. kvalifikacijsko kolo je  tek 10. listopada. Inače samo četiri ekipe plasirale su se izravno u skupinu EHF Europske lige. To su Ikast Handbold, DVSC Schaeffer, Paris 92 i Molde Elite.

Kada je muška konkurencija u pitanju, Hrvatska je imala pravo na dva mjesta u EHF Europskoj ligi i dva u Europskom kupu. Kako je PPD Zagreb dobio pozivnicu za Ligu prvaka, a Sesvete i Gorica nisu tražili da ih se prebaci u EHF Europsku ligu tako je naš jedini predstavnik u tom kupu ostao RK Nexe Našice.

Nažalost, bez obzira na sjajne rezultate prošle sezone kad su stigli do Final 4, zbog slabog nacionalaog rankinga, Našičani će i ove jeseni morati preko 2. kola kvalifikacija tražiti put do skupina Europske lige. Slaba utjeha im je činjenica da će biti nositelji, jer iz 1. kola kvalifikacija mogu im za suparnika doći vrlo ozbiljne ekipe, poput recimo TVB Lemga, Trimo Trebnja, Chamberya, Logrono La Rioje, Bjerringbro- Silkeborga itd,itd…  Ždrijeb za 2. kolo kvalifikacija je 06.09. 2022. u 11. 00 sati. Prvi susreti na rasporedu su 27. rujna, uzvratni 04. listopada 2022. godine.

 

Prethodni članakM20 EHF EURO 2022: Dramatičan remi naših juniora s Italijom
Sljedeći članakM20 EHF EURO 2022: Poraz Hrvatske od Islanda