M20 EHF EURO 2022: Poraz Hrvatske od Islanda

767

U drugoj utakmici drugog kola Intermediate Round na EHF Europskom juniorskom prvenstvu u Portugalu, hrvatska muška juniorska reprezentacija poražena je od Islanda s rezultatom 33:20.

Bio je to susret koji je od početka krenuo u samo jednom pravcu, o čemu najbolje svjedoči činjenica da su rastrčani Islanđani relativno brzo i lako došli do 7:0 u ranoj fazi dvoboja, već u 7. minuti. Nekoliko promašenih prilika na početku, dodatno je uzdrmalo već oslabljenu Hrvatsku.

U drugoj četvrtini utakmice, Island je nastavio puniti hrvatsku mrežu, a naši juniori su tek pred sam kraj prvog poluvremena uspjeli napraviti niz od tri pogotka zaredom i doći do 16:10, rezultata s kojim se otišlo na predah. Pokušao je izbornik Igor Vori rotirati igrače i pronaći postavu koja će odgovoriti Islanđanima, ali nažalost bez uspjeha.

U nastavku, Island je ponovno furiozno krenuo i napravio nevjerojatan niz od šest pogodaka pa je tako u 39. minuti, njihova prednost bila dvoznamenkasta, 22:11. Do kraja dvoboja, Island je nastavio tamo gdje je stao, a Hrvatska je došla do najvećeg poraza na ovom prvenstvu. Završilo je 33:20.

Najbolji strijelci u našim redovima bili su Noa Zubac sa šest i Marin Božičević s pet pogodaka.

Nakon završetka preostalih susreta, kasnije tijekom večeri bit će poznat daljnji raspored natjecanja i protivnici Hrvatske.

M20 EHF EURO: INTERMEDIATE ROUND II, 1. KOLO
ISLAND – HRVATSKA 33:20
ITALIJA – CRNA GORA 31:26

Prethodni članakEHF Europska liga: Objavljeni sudionici u obje konkurencije
Sljedeći članakM20 EHF EURO 2022: Hrvatska u borbi od 13. – 16. mjesta