Kamp HRS-a: Završila ljetna rukometna bajka u Zadru

351

Nakon četiri turnusa po šest dana s više od 550 sudionica i sudionika, završio je ovogodišnji Kamp Hrvatskog rukometnog saveza. U Zadru je ispisano još jedno lijepo poglavlje hrvatskog rukometa, koje će posebno pamtiti najmlađe rukometašice i rukometaši, za nekoliko godina nositelji igre hrvatskog rukometa u seniorskim kategorijama.

Uz brojne talentirane igračice i igrače koji su s osmijehom, neizmjernom voljom i velikom ambicijom napunili Kamp, ugostili smo i hrvatsku žensku i mušku mlađu kadetsku reprezentaciju, zatim žensku kadetsku reprezentaciju Italije, a posebni gosti bili su legendarna rukometašica Andrea Penezić, izbornik seniora Hrvoje Horvat te reprezentativac i igrač PPD Zagreba, Luka Lovre Klarica.

Ovaj hvalevrijedan razvojni projekt Hrvatskog rukometnog saveza odvija se pod voditeljskom palicom dr. sc. Lidije Bojić – Ćaćić: Veseli što je nakon dvije krizne godine Kamp prepun, a što je nama u Hrvatskom rukometnom savezu iznimno bitno s obzirom da iz Kampa crpimo talentirane igračice i igrače kojima punimo mlađe kadetske reprezentacije, a zatim nakon šest do osam godina i seniorske reprezentacije, kad prođu i ostale selekcije. Organizacija Kampa je vrlo zahtjevna i započinje šest do osam mjeseci ranije kako bi svi elementi od smještaja, dvorana, prijevoza, trenera, medicinskog i stručnog osoblja bili usklađeni i besprijekorno funkcionirali s tako velikim brojem djece. Naravno, sve se to radi uz podršku čelnih ljudi HRS – a koji bezrezervno podržavaju ovaj projekt“.

Uz Lidiju Bojić – Ćaćić, tu je i voditelj muškog dijela Kampa Ivica Maraš, baš kao i vrijedne trenerice i treneri koji su svoje znanje nesebično dijelili s mlađim naraštajima. Ove godine u Kampu su bili: Lovro Malec, Vanja Antić, Antonio Pranjić, Nino Marković, Diego Datos, Marija Papić, Ivan Jerković, Krešimir Modrić, Mateja Brezić, Dragica Džono, Đurđica Zečević, Zorica Samardžija, Antonija Matić, Barbara Stančin, Nino Marković, Branimir Kutnjak, Ljubo Vukić, Igor Marjanović, Ivan Tomičić, Tatjana Rašić, Davor Badurina, Marin Klarić, Tin Budi, Matija Merhar, Boris Lubar, Boris Lisica i Mateo Hrvatin.

Da svi uvijek budu zdravi i sigurni, brinula je fantastična medicinska služba u sastavu: dr. Boris Peršić, fizioterapeti Vesna Hodić, Asja Cestar i Antonio Jerković. U pripremi Kampa te svakodnevnoj organizaciji i koordinaciji, sudjelovali su i prof. Davor Lamza i Davor Bojić.

Hvala i svim sudionicama i sudionicima, roditeljima kao i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli Kampu HRS – a ovog ljeta. Vjerujemo kako su svi sudionici otišli svojim kućama bogatiji za jedno novo iskustvo, ali i nove prijatelje. Do sljedećeg Kampa, već sad nestrpljivo odbrojavamo!

Prethodni članakKadetkinje: Poraz od Francuske u prvoj prijateljskoj utakmici
Sljedeći članakKadetkinje: Francuska bolja i u drugom prijateljskom dvoboju