Kadeti: Lijepa i vrijedna pobjeda protiv Egipta za dizanje samopouzdanja

500

Privodeći polako kraju pripreme za Europsko prvenstvo kojemu će Crna Gora biti domaćin od 4. do 14. kolovoza 2022. godine, hrvatska muška kadetska reprezentacija odigrala je prijateljski susret protiv Egipta i slavila s 24:21.

Bio je to sjajan test za izabranike Kreše Ivankovića. Egipat je izuzetno moćna, snažna trkački, ali i taktički spremna reprezentacija i stavila je na veliki ispit našu rukometnu mladost. Hrvatska je prvo poluvrijeme dobila s minimalnih 13:12.

I u nastavku je Hrvatska djelovalo vrlo dobro. Mijenjali smo dvije obrane, 6-0 i 5-1 i svaka je pokazala da može biti jaki adut naše reprezentacije, odnosno da se na nju može računati na europskoj smotri, bez obzira što nam je za jednu od ključnih rola u tim obranama nedostajao Aleksandar Čaprić koji je imao manjih zdravstvenih poteškoća pa ga izbornik nije koristio u ovom susretu. Odličnu predstavu ponudili su Nikola Ivanković i Niko Franković koji su bili i naši najbolji strijelci sa po 4 pogotka. Isto toliko dao je Karlo Jurić.

Kod Egipta, najbolji Mohamed Adiaan Abdelhady s 3 pogotka. Hrvatska je iskoristila sva četiri svoja sedmerca, Egipćani su promašili jedan od osam.

Sutra u 18.00 sati slijedi novi ogled protiv te reprezentacije također u Prelogu.

KADETI: PRIJETELJSKI SUSRET

HRVATSKA – EGIPAT 24:21

Prethodni članakEYOF: Mlađi kadeti u borbu za medalju, mlađe kadetkinje po prvu pobjedu
Sljedeći članakKadetkinje: Oslabljene, ali pune nade traže novu potvrdu svoga talenta