IHF SP 2022: Pobjeda kadetkinja za kraj, osvojeno 11. mjesto

544

Hrvatska ženska kadetska reprezentacija pobjedom je završila nastup na Svjetskom prvenstvu u Sj. Makedoniji. U susretu za 11. mjesto Hrvatska je bila bolja od domaćina 32:28. Konačni rezultat ne otkriva pravu istinu susreta jer Hrvatska je u jednom trenutku imala i plus 12.

Četrnaest uvodnih minuta bio je ovo izjednačen i ravnopravan susret. Čak je u jednom trenutku domaćin i vodio. A onda je hrvatska mladost ubacila u pravu brzinu i serijom od sedam pogodaka za redom 8:7 pretvorila u 15:7. Sve ostalo do kraja prvoga dijela bila je rutinska stvar. Na predahu je Hrvatska imala golemih 10 razlike (20:10).

U istom ritmu nastavila je Hrvatska i prvih desetak minuta drugog poluvremena. Kada je u 37. minuti na semaforu stajalo 25:13, malo tko je mogao pomisliti da će tu biti još nekakvih uzbuđenja. Ali naše mlade rukometašice kao da su prestale igrati. Makedonke su pomalo nevjerojatnim nizom od 1:10 uspjele doći na samo minus tri (26:23) i ozbiljno zaprijetiti Hrvatskoj. Naravno da je izbornik Nenad Smiljanec morao uzeti minutu predaha i na teren ponovno vratiti prvu postavu. I uskoro je ponovno sve leglo na svoje mjesto.

Hrvatska je povezala tri pogotka za redom i odahnula. Do kraja je bez većih poteškoća održala svoju prednost i slavila 32:28. Devet pogodaka dala je Anđela Žagar. Šest je dodala kapetanica i najbolja igračica u izboru IHF-a, Iva Bule. Kod Sj. Makedonije prvo ime Emilijana Rizovska s 9 pogodaka.

Tako je Hrvatska osvojila 11. mjesto. U sedam susreta ostvarile su tri pobjede, jedan remi i tri poraza od kojih je posljednji bio sa 7 metara. Šteta, uvjereni smo da vrijede više. Ali skupo su platile startni poraz od Egipta i nadajmo se naučile još jednu rukometnu lekciju.

IHF SP 2022: RAZGIRAVANJE ZA 11./12.MJESTO

HRVATSKA – SJ.MAKEDONIJA 32:28

Prethodni članakM18 EHF EURO: Portugal bolji u završnici, u drugi krug bez bodova
Sljedeći članakM18 EHF EURO: Poraz od Njemačke, ništa od polufinala