EHF Liga prvakinja: Dobar nastup, ali i poraz Lokomotive na startu natjecanja

364

Rukometašice Lokomotive Zagreb poražene su u 1. kolu Skupine B EHF Lige prvakinja od Rapida iz Bukurešta 27:31. Svima koji barem malo prate rukomet bilo je jasno da hrvatske prvakinje teško mogu do bodova u tom susretu jer je na drugoj strani bila „mala“ reprezentacija svijeta, ali Lokosice su odigrale vrlo dobro, hrabro i mogu uzdignute glave krenuti dalje. 

Odlično je sastav koji vodi Nenad Šoštarić ušao u susret. Nakon 2:0 i 3:1, mega skupa ekipa iz Bukurešta trebala je pet minuta da preuzme vodstvo. Tada je uspjela povezati pet pogodaka u nizu i vrlo brzo sve postaviti na očekivano mjesto.

Odlično je prvi dio za Lokomotivu odigrala Stela Posavec (6 pogodaka). Ali je ostala dosta usamljena. Rapid je tri puta imao plus pet da bi na predah odnio četiri pogotka viška, 12:16.

Lokomotiva se do kraja razigrala i opustila u nastavku. Izvanredna je u tim trenucima na vratima bila Lena Ivančok koja je na kraju skupila 12 obrana. U napadu je pak samo dio svog golemog potencijala pokazala mlada Klara Birtić pa je Lokomotiva nakon zaostataka od sedam pogodaka, što je bila i najveća razlika u susretu, ozbiljno pritisnula favorizirane gošće u završnici.

Na kraju je završilo s plus 4 za ekipu koja će biti jedan od ozbiljnijih kandidata za FINAL 4,  a Lokomotiva može mirno nastaviti svoj put kroz europska rukometna bespuća svjesna da je svaki novi susret novo iskustvo.

Po 6 pogodaka za zagrebački sastav dale su Stela Posavec i Klara Birtić. Kod gošći, Ivana Kapitanović 11 obrana za 48 minuta, te 6 pogodaka Diane-Alexandre Badee. 

EHF Liga prvakinja: Skupina B, 1. kolo

LOKOMOTIVA ZAGREB – RAPID BUKUREŠT 27:31

Prethodni članakPaket24 Premijer liga: PPD Zagreb očekivano do prvih bodova
Sljedeći članakPaket24 Premijer liga – Liga A: Siguran ulazak u sezonu Nexea, Varaždina i Gorice